Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Germania domină proba masculină de sanie. Aur pentru Loch, locul 31 pentru Vali Creţu

Germania domină proba masculină de sanie. Aur pentru Loch, locul 31 pentru Vali Creţu

Germania domină proba masculină de sanie. Aur pentru Loch, locul 31 pentru Vali Creţu
15 Feb 2010   •   03:29

Campionul mondial Felix Loch a câştigat medalia de aur la proba masculină de sanie, după o zi fără greşeală la Olimpiada de iarnă de la Vancouver.

Ofiţerul de poliţie de 20 de ani, care s-a aflat în faţa compatriotului David Moeller şi a lui Armin Zoeggeler după primele două manşe de sâmbătă, s-a dovedit a fi o clasă peste adversarii săi şi la ultimele două coborâri de duminică, extinzându-şi avansul la 0,679 secunde.

Moeller şi-a menţinut poziţia secundă şi a cucerit argintul, în timp ce veteranul Zoeggeler a rezistat în faţa rusului Albert Demtschenko pentru a obţine medalia de bronz.

Zoeggeler era favorit să obţină a treia medalie consecutivă de aur la JO şi să egaleze performanţa neamţului Georg Hackl, dar în schimb a contribuit la singura dispută atractivă a zilei de duminică, cea cu Demtschenko, în condiţiile în care doar o minune îi mai putea detrona pe sportivii din Germania.

Reprezentantul ţării noastre în această probă, Valentin Creţu, s-a clasat pe locul 31 din 38 la finalul celor patru coborâri, cu un timp total de 3 minute şi 19,475 de secunde, la 6,390 secunde faţă de lider.

Antena3.ro

×
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close