Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Germanul Marcel Kittel a devenit primul rutier cu două victorii de etapă în ediţia centenară a Turului Franţei

Germanul Marcel Kittel a devenit primul rutier cu două victorii de etapă în ediţia centenară a Turului Franţei

Germanul Marcel Kittel a devenit primul rutier cu două victorii de etapă în ediţia centenară a Turului Franţei
de M.T.    |    10 Iul 2013   •   11:48

Germanul Marcel Kittel a câştigat etapa a zecea a Turului Franţei, desfăşurată între Saint-Gildas-des-Bois şi Saint-Malo, pe o distanţă de 197 km, şi a devenit astfel primul rutier care reuşeşte două victorii în ediţia centenară a celei mai importante competiţii cicliste din lume.

Sprinterul de la Argos i-a învins într-un final controversat pe compatriotul său Andre Greipel (Lotto) şi pe britanicul Mark Cavendish (Omega Pharma), acesta din urmă fiind considerat vinovat pentru căzătura din ultimii metri a lui Tom Veelers, lansatorul câştigătorului.

Kittel, care a câştigat şi prima etapă a actualei ediţii din Le Tour, l-a absolvit însă de orice vină pe Cavendish: „Nu-mi pot imagina că Mark a făcut-o intenţionat, se mai întâmplă astfel de lucruri în asemenea finaluri de cursă”.

În schimb, Cavendish a avut o reacţie nervoasă la adresa reporterilor atunci când a fost întrebat despre contactul cu Veelers.

Cu toate acestea, britanicul nu va fi penalizat de organizatori pentru implicarea sa în incident.

Un alt rutier din Marea Britanie, Chris Froome, nu a fost prins în incidentul din finalul cursei de marţi şi îşi păstrează tricoul galebn, cu un anvans de 1 minut şi 25 de secunde faţă de spaniolul Alejandro Valverde.

Diferenţa dintre Froome şi principalii săi rivali din clasamentul general al putea creşte miercuri, atunci când este programată etapa a 11-a, un contratimp individual de 33 de kilometri, între Avranches şi Mont-Saint-Michel, în care rutierul de la Sky este considerat mare favorit.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close