Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Gimnaştii români au câştigat trei medalii de aur în a doua zi a finalelor de la FIG World Challenge Cup

Gimnaştii români au câştigat trei medalii de aur în a doua zi a finalelor de la FIG World Challenge Cup

Gimnaştii români au câştigat trei medalii de aur în a doua zi a finalelor de la FIG World Challenge Cup
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
de M.T.    |    29 Mar 2013   •   19:15

Gimnaştii români au dominat ultima zi de concurs de FIG World Challenge Cup, competiţie desfăşurată la Doha, obţinând trei medalii de aur, prin Larisa Iordache la bârnă, Diana Bulimar la sol şi Andrei Munteanu la paralele.

Tot vineri, Larisa Iordache a câştigat medalia de argint la sol.

Astfel, bilanţul sportivilor români în Qatar este de patru medalii de aur şi două de argint, după ce joi, în prima zi a finalelor, Flavius Koczi obţinuse aurul la sol, iar Larisa Iordache a luat argintul la sărituri.

La bârnă, Larisa Iordache a prezentat un exerciţiu cu dificultate 6,7 şi a obţinut din partea arbitrelor 15,500 puncte, cu care s-a impus detaşat faţă de ocupanta locului secund, chinezoaica Siqi Zeng (15,150) în timp ce britanica Gabrielle Jupp (14,450) a completat podiumul.

Cealaltă reprezentantă a României în finala de la bârnă, Diana Bulimar, a obţinut 14,350 puncte şi a încheiat pe poziţia a patra.

Bulimar s-a revanşat însă în finala de la sol, acolo unde a cucerit medalia de aur, cu 14,675, pentru ca Iordache să primească 14,425 şi să completeze astfel dubla românească la acest aparat. Pe locul 3 a terminat Siqi Zeng, cu 14,050.

Surpriza plăcută a venit însă din concursul masculin şi a fost oferită de Andrei Muntean, care a câştigat finala de la paralele, cu o notă de 15,225, mai bună cu mai mult de un punct faţă de cea din calificări (14,200).

Pe locul 2 s-a situat nord-coreeanul Kim Hyok Jin, cu aceeaşi notă, 15,225, iar pe 3, chinezul Qinhua Liao (15,000). Deşi în calificări a obţinut cea mai bună notă, 15,250, Marius Berbecar a fost departe de podium în finală, reuşind doar un total de 14,225.

La sărituri Flavius Koczi s-a clasat al cincilea, cu 14,837, aparatul fiind câştigat de nord-coreeanul Ri Se Gwang, care a primit 15,137.


×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close