Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Grecul George Bourgas a câştigat etapa a 5-a din Turul României

Grecul George Bourgas a câştigat etapa a 5-a din Turul României

Grecul George Bourgas a câştigat etapa a 5-a din Turul României
de M.T.    |    05 Iul 2013   •   20:19

George Bourgas a bifat cea de-a doua victorie în actuala ediţie a Turului României, după ce a câştigat etapa desfăşurată vineri între Vaslui şi Galaţi, pe o distanţă de 184 km.

Rutierul grec a trecut primul linia de sosire după trei ore, 50 de minute şi 21 de secunde, fiind urmat la două secunde de italianul Antonio Viola şi de Eduard Grosu, sprinterul de 21 de ani păstrându-şi astfel tricoul tricolor, al celui mai bun român sub 23 de ani.

În ciuda faptului că a căzut în ultimii 2 km, ucraineanul Vitali Buţ a primit acelaşi timp cu primul pluton sosit şi rămâne în continuare lider al clasamentului general, cu un avans de 14 secunde faţă de conaţionalul şi coechipierul său de la Kolls, Mihailo Kononenko. Ultima poziţie a podiumului este ocupată de sârbul Ivan Stevic, de la Tuşnad Cycling Team, la 15 secunde în spatele liderului.

În condiţiile în care ultima etapă, care va avea loc sâmbătă la Bucureşti, în jurul Palatului Parlamentului, va reprezenta doar o succesiune de sprinturi, Buţ se poate considera deja câştigătorul ediţiei 50 a Turului României.

Ca urmare a victoriei sale de etapă, Bourgas a primit şi tricoul alb, al celui mai combativ rutier, celelalte tricouri distinctive fiind purtate de aceiaşi rutieri ca în ziua precedentă: germanul Henner Rodel (tricoul roşu, sprinteri), spaniolul Gonzalez Delaparte (verde, căţărători) şi  Oleg Bedros (albastru, români).

Turul României se va încheia sâmbătă, cu o etapă în circuit în jurul Palatului Parlamentului din Bucureşti, pe o distanţă de 80 km (25 de tururi de 3,2 km, cu sprinturi la fiecare 6 tururi), urmată de festivitatea de premiere, pentru desemnarea câştigătorii clasamentelor cu tricouri distinctive.

×
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close