Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Gregor Schlierenzauer a câştigat pentru a doua oară Cupa Mondială de sărituri cu schiurile

Gregor Schlierenzauer a câştigat pentru a doua oară Cupa Mondială de sărituri cu schiurile

Gregor Schlierenzauer a câştigat pentru a doua oară Cupa Mondială de sărituri cu schiurile
de M.T.    |    13 Mar 2013   •   09:55

Austriacul Gregor Schlierenzauer a câştigat pentru a doua oară în carieră Cupa Mondială de sărituri cu schiurile, după ce s-a clasat pe locul 5 în etapa disputată la Kuopio, în Finlanda.

Cu patru etape înainte de finalul competiţiei, Schlierenzauer are 1.381 de puncte în clasamentul general, următorul clasat, norvegianul Anders Bardal, câştigătorul din 2012, acumulând 912 puncte.

În condiţiile în care Bardal poate ajunge la 1.312 puncte dacă se va impune în etapele rămase, Schlierenzauer nu mai poate pierde Globul de Cristal, pe care l-a cucerit şi în 2009.

În acest sezon al Cupei Mondiale, sportivul austriac a câştigat opt etape şi s-a aflat de alte şase ori pe podium.

De asemenea, Schlierenzauer s-a impus pentru al doilea an la rând în Turneul celor 4 trambuline şi a ajuns la 48 de victorii de etapă în Cupa Mondială, depăşind precedentul record, care îi aparţinea finlandezului Matti Nykaenen (46 de succese).

„Este mereu plăcut să obţii victorii. Anul trecut am fost aproape, însă atunci a fost mai greu, pentru că a trebuit să lupt până la sfârşit. Atunci când titlul este decis cu mai multe timp înainte, mă pot bucura altfel de restul sezonului”, a declarat Schlierenzauer.

Etapa de la Kuopio a fost câştigată de polonezul Kamil Stoch, care a acumulat 268,1 puncte, prima sa săritură (135 de metri) fiind cu doar jumătate de metru mai scurtă decât recordul trambulinei, stabilit de austriacul Andreas Widholzl în 2006.

Japonezul Daiki Ito a terminat al doilea, cu 257,2 puncte, în timp ce germanul Severin Freund (255,2 puncte) a completat podiumul din Finlanda.

×
Subiecte în articol: Cupa Mondiala Austria
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close