Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Handbal A murit Petre Ivănescu, unul dintre cei mai mari handbalişti din toate timpurile

A murit Petre Ivănescu, unul dintre cei mai mari handbalişti din toate timpurile

Petre Ivănescu, unul dintre cei mai mari handbalişti din toate timpurile, dublu campion mondial, a murit azi la Essen.

A murit Petre Ivănescu, unul dintre cei mai mari handbalişti din toate timpurile
Sursa foto: CS Dinamo Handbal/ Facebook
de Silvia Preda    |    01 Apr 2022   •   21:07

"Veste tristă primită în această seară: legendarul jucător și antrenor PETRE IVĂNESCU s-a stins din viață la Essen (Germania), cu două săptămâni înainte de a împlini 86 de ani. Handbalul românesc mai pierde astfel unul dintre campionii mondiali!

Născut pe 15 aprilie 1936 la București, Petre Ivănescu a fost unul dintre liderii primei mari generații de handbal în 7. Dublu campion mondial cu naționala României (1961 și 1964), Petre Ivănescu a câștigat cu Dinamo Cupa Campionilor Europeni în 1965, precum și 13 titluri naționale. S-a consacrat pe postul de inter dreapta, deși era jucător de mâna dreaptă.

De mai bine de 40 de ani era stabilit în Germania, unde a făcut carieră ca antrenor. A antrenat la nivelul Bundesligii peste 30 de ani, timp în care a câștigat, printre altele, titlul cu Gummersbach în 1982 și 1983 și cu Tusem Essen (1986).

În 2020, înainte de Anul Nou și-a lansat autobiografia – „Am vrut să ating Stele” -, un volum de 267 de pagini, cu povești absolut fascinante, care definesc și o parte importantă din istoria handbalului românesc.

Condoleanțe familiei! Dumnezeu să-l odihnească!", este mesajul postat de clubul bucureştean pe Facebook.

×
Subiecte în articol: Petre Ivănescu handbalist
Parteneri
DJ Lalla este tânăra găsită moartă pe plaja din Mamaia!
x close