Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Hushovd îi fură victoria lui Freire la Barcelona, în etapa a şasea a Turului Franţei

Hushovd îi fură victoria lui Freire la Barcelona, în etapa a şasea a Turului Franţei

Hushovd îi fură victoria lui Freire la Barcelona, în etapa a şasea a Turului Franţei
09 Iul 2009   •   22:41

Britanicul David Millar nu a reuşit să câştige etapa a şasea a Turului Franţei, fiind prins cu mai puţin de doi kilometri înainte de finişul din Barcelona. Învingătorul etapei a fost norvegianul Thor Hushovd, care a câştigat sprintul final în faţa spaniolului Oscar Freire, în timp ce Mark Cavendish a terminat pe locul 16 etapa de 181.5 kilometri dintre Girona şi Barcelona şi şi-a păstrat tricoul verde al sprinterilor cu un singur punct avans.

Millar a făcut parte dintr-un grup de trei evadaţi, timp de 130 de kilometri, alături de Sylvain Chavanel şi Stephane Auge, cărora li s-a alăturat pe final şi Amets Txurruka. Plutonul a stat la 2-3 minute de trio-ul fruntaş, care a atacat câteva căţărări de categoria trei şi patru. Auge s-a asigurat că a câştigat fiecare dintre aceste căţărări, preluând conducerea în clasamentul ?Regele Munţilor? şi urmând să poarte tricoul alb cu buline roşii în Pirinei, vineri.

Cu 29 de kilometri înainte de final şi cu plutonul apropiindu-se, Millar a mutat şi s-a distanţat rapid la 30 de secunde de Txurruka, Chavanel şi Auge. Txurruka a încercat să îl urmărească pe ultima căţărare a etapei şi a fost urmat de Remi Pauriol, plecat din pluton, dar ambii au fost ?înghiţiţi? de urmăritori la periferia Barcelonei.

Singura întrebare rămasă era dacă Millar putea să reziste. Condiţiile erau în favoarea lui, drumul fiind ud şi alunecos din cauza unei ploi care i-a venit de hac şi sprinterului Tom Boonen, dar plutonul nu a mai greşit ca în etapa a cincea şi l-a ajuns pe britanic cu puţin înainte de finiş. Millar a terminat cursa în cele din urmă pe locul 96.

Finalul a fost presărat cu atacuri, iar Freire a fost foarte aproape să ofere fanilor locali un câştigător de etapă din Spania, însă Hushovd a zvâcnit pe lângă el în ultimii metri pentru a culege laurii. Tricoul galben a rămas în posesia lui Fabian Cancellara, însă etapa de vineri va veni cu schimbări majore, ea terminându-se în Andorra cu o căţărare de categorie specială.

Rezultatele etapei a şasea:
1. Thor Hushovd (Norway/Cervelo) 4 ore 21 minute 33 secunde
2. Oscar Freire (Spain/Rabobank) "
3. Jose Joaquin Rojas (Spa/Caisse D'Epargne) "
4. Gerald Ciolek (Ger/Team Milram) "
5. Franco Pellizotti (Italy/Liquigas) "
6. Filippo Pozzato (Italy/Katusha) "
7. Alessandro Ballan (Italy/Ballan) "
8. Rinaldo Nocentini (Italy/AG2R) "
9. Cadel Evans (Australia/Lotto) "
10. Fabian Cancellara (Switzerland/Saxobank) "

Clasamentul general:
1. Fabian Cancellara (Swi/Saxobank) 19 ore 29 minute 22 secunde
2. Lance Armstrong (USA/Astana) acelaşi timp
3. Alberto Contador (Spa/Astana) +19 sec
4. Andreas Kloden (Ger/Astana) +23
5. Levi Leipheimer (USA/Astana) +31
...
20. David Millar (GB/Garmin) +2 minute 28 sec
...
23. Carlos Sastre (Spa/Cervelo) +2 minute 44 sec
...
38. Mark Cavendish (GB/Team Columbia) +3 minute 33 sec

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Turul Frantei
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close