Antena 3 CNN Sport Alte sporturi I-a rupt falca lui Muhammad Ali, însă a fost răpus de boală. Un alt "greu" al boxului s-a stins

I-a rupt falca lui Muhammad Ali, însă a fost răpus de boală. Un alt "greu" al boxului s-a stins

I-a rupt falca lui Muhammad Ali, însă a fost răpus de boală. Un alt "greu" al boxului s-a stins
de M.C.    |    19 Sep 2013   •   11:24

Fostul campion la categoria grea şi unul dintre cei doi care l-au învins pe Muhammad Ali, Ken Norton, s-a stins din viaţă, la 70 de ani.
Starea sa de sănătate era precară şi, în cele din urmă, a murit într-o clinică din Las Vegas, a confirmat fiul său, citat de BBC.

Norton a intrat în analele boxului în anii '70, atunci când a înregistrat cele mai mari performanţe. În 1973 i-a administrat a doua înfrângere din cariera lui Muhammad Ali, căruia i-a rupt falca în runda a 11-a. În 1977 a câştigat titlul la categoria grea, pe care l-a pierdut un an mai târziu.
În decursul carierei a mai boxat de încă două ori cu Ali, pierzând ambele confruntări, ultima dată însă în urma unei decizii controversate.

"Sunt sigur că e în Rai, alături de toţi marii luptători" a spus Gene Kilroy pentru Associated Press. Fost manager al lui Ali, Kilroy a adăugat: "E o conversaţie pe care mi-aş dori să o aud".

După ce a renunţat la box, Ken Norton a devenit comentator sportiv şi a apărut în numeroase producţii de la Hollywood.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close