Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Încă o victorie italiană în Giro: Ivan Basso se impune în etapa a 15-a şi pune presiune pe tricoul roz

Încă o victorie italiană în Giro: Ivan Basso se impune în etapa a 15-a şi pune presiune pe tricoul roz

Încă o victorie italiană în Giro: Ivan Basso se impune în etapa a 15-a şi pune presiune pe tricoul roz
24 Mai 2010   •   00:10


Ivan Basso de la Liquigas a câştigat etapa a 15-a din Giro d'Italia după o căţărare dificilă pe munte în nodrul Italiei şi s-a apropiat foarte mult de tricoul roz.

Rutierul italian a rulat foarte bine pe Monte Zocolan şi s-a distanţat de Cadel Evans la finalul celor 218 kilometri. Michele Scarponi s-a apropiat şi el pe final de Evans, dar a trebuit să se mulţumească cu locul trei, în timp ce Damiano Cunego, de la Lampre, a sosit al patrulea, la 1 minute şi 58 de secunde în urma lui Basso.

Alexandre Vinokourov (Astana) a terminat pe cinci, iar Carlos Sastre (Cervelo TestTeam) a completat o revenire uimitoare, venind de pe ultimul loc pe al şaselea. Câştigătorul etapei precedente, Vincenzo Nibali, şi Marco Pinotti au completat topul primilor opt rutieri.

Victoria de etapă îl apropie pe Basso la trei minute şi jumătate de liderul clasamentului general, David Arroyo, care va păstra tricoul roz pentru încă 48 de ore, în condiţiile în care luni este zi de odihnă. Rutierii se vor odihni cu această ocazie şi îşi vor încărca bateriile pentru contratimpul individual de 12,9 kilometri dintre San Vigilio di Marebbe şi Plan de Corones.

Antena3.ro

×
Parteneri
Soţia fotbalistul Iosif Rotariu a murit în somn
x close