Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Înotătorul Ian Thorpe revine asupra retragerii şi va concura la JO din 2012

Înotătorul Ian Thorpe revine asupra retragerii şi va concura la JO din 2012

Înotătorul Ian Thorpe revine asupra retragerii şi va concura la JO din 2012
02 Feb 2011   •   11:35

Ian Thorpe a confirmat că va reveni asupra deciziei de a se retrage din înotul internaţional, dorind să concureze la Jocurilor Olimpice din 2012 de la Londra. Thorpe, care s-a retras din înotul de elită acum patru ani, a făcut anunţul la o conferinţă organizată la Sydney.

Sportivul în vârstă de 28 de ani a mărturisit că a luat această decizie în septembrie şi că s-a antrenat în opt bazine diferite din Sydney pentru a păstra revenirea secretă. El a spus că revenirea bunului său prieten Geoff Huegill în bazin la Jocurile Commonwealth de la Delhi şi o vizită la arena olimpică din Londra i-au reaprins pasiunea pentru sport.

"Am fost să văd bazinul olimpic din Londra. Este o locaţie extraordinară în care vreau să mă aflu. Nu m-am simţit aşa de foarte mult timp. Nu am intrat niciodată în bazin cu gândul de a mă antrena, ci doar pentru a fir în formă la orice oră", a declarat sportivul.

Thorpe, care a adunat nouă medalii olimpice, din care cinci de aur, 11 titluri mondiale şi 10 medalii de aur la Jocurile Commonwealth înainte să se retragă, se va antrena în Abu Dhabi, pentru a sta departe de atenţia presei din Australia.



×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close