Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Iranul, ofensat de logo-ul rasist al Jocurilor Olimpice din 2012

Iranul, ofensat de logo-ul rasist al Jocurilor Olimpice din 2012

Iranul, ofensat de logo-ul rasist al Jocurilor Olimpice din 2012
Sursa foto: Foto: lelombrik.net
28 Feb 2011   •   21:55

Iranul protestează la Comitetul Internațional Olimpic (CIO), față de logo-ul oficial al Jocurilor Olimpice de la Londra, din 2012, pe motiv că acesta poate avea interpretări rasiste, informează AFP.

Conform Comitetului Olimpic Iranian, controversatul logo,care a ridicat tensiuni încă de la dezvăluirea lui în 2007, prezintă cifrele "2012" într-un mod stilizat, permițând citirea acestora ca și literele Z, I, O, N.

"Utilizarea cuvântului Zion pentru elaborarea logo-ului JO-2012, este un act revoltător. Din nefericire, vedem că viitoarea ediţie a Jocurilor Olimpice se confruntă cu o gravă provocare din cauza spiritului rasist al unora. Dacă CIO nu ia măsuri pentru rezolvarea acestei probleme, aceasta ar putea afecta participarea la Jocurile Olimpice a mai multor ţări, între care şi Iranul, care insistă pe un anumit număr de principii şi valori", a afirmat preşedintele Comitetului Olimpic Iranian, Mohammad Aliabadi, într-o scrisoare trimisă preşedintelui CIO, Jacques Rogge.

Comitetul de Organizare a fost surprins de reacția iranienilor, considerând că logo-ul, în valoare de aproximativ 400.000 de lire sterline, este modern și pe placul tinerilor.

"Logo-ul Londra-2012 reprezintă anul 2012 şi nimic altceva. El a fost dezvăluit în 2007 după teste şi consultări şi credem că este surprinzătoare plângerea pe care Iranul o face acum", a declarat un purtător de cuvânt al Comitetului de Organizare.




×
Subiecte în articol: Londra logo Jocurile Olimpice
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close