Antena 3 CNN Sport Alte sporturi JO de Iarnă de la Vancouver, deschise oficial. Ceremonia, umbrită de decesul unui sportiv şi de proteste (VIDEO)

JO de Iarnă de la Vancouver, deschise oficial. Ceremonia, umbrită de decesul unui sportiv şi de proteste (VIDEO)

JO de Iarnă de la Vancouver, deschise oficial. Ceremonia, umbrită de decesul unui sportiv şi de proteste (VIDEO)
13 Feb 2010   •   13:33

Ediţia din 2010 a Jocurilor Olimpice de Iarnă a fost deschisă în mod oficial, însă ceremonia a fost umbrită de moartea sportivului georgian Nodar Kumaritashvili, în vârstă de 21 de ani, în timpul antrenamentelor de sanie. Echipa Georgiei, purtând banderole negre, a fost primită cu ovaţii pe stadionul din Vancouver.

În ciuda acestei tragedii, marcată de un minut de tăcere impecabil ţinut, cu drapele în bernă şi o ceremonie dedicată sportivului decedat, sărbătoarea şi-a urmat cursul firesc pe stadionul BC Place. "Flacăra Olimpică" a fost aprinsă concomitent de patru mari sportivi canadieni - hocheistul Wayne Gretzky, schioarea Nancy Greene, patinatoarea viteză Katrina LeMay Doan şi baschetbalistul Steve Nash - însă dintr-o eroare tehnică doar trei dintre ei au putut să aprindă flacăra, după ce una dintre coloanele de gheaţă nu a mai apărut la suprafaţă. Gretzky a făcut apoi o cursă contra cronometru până în port, unde a aprins o altă "Flacără Olimpică", cea care timp de 17 zile va arde în afara stadionului.

Peste 60.000 de spectatori au fost martori la parada celor 2.500 de atleţi din 82 de ţări, printre care şi debutanţi din Insulele Cayman, Columbia, Ghana, Pakistan şi Peru. Show-ul de trei ore a cuprins şi un segment cultural, în care cele mai cunoscute staruri muzicale ale Canadei - Bryan Adams, Nelly Furtado şi KD Lang - au cântat.



Antena3.ro

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close