Antena 3 CNN Sport Alte sporturi John Higgins a câştigat pentru a patra oară CM de snooker

John Higgins a câştigat pentru a patra oară CM de snooker

John Higgins a câştigat pentru a patra oară CM de snooker
Sursa foto: Foto: Agerpres
03 Mai 2011   •   10:32

John Higgins a întors rezultatul meciului cu Judd Trump şi a reuşit să câştige cu 18-15 finala Campionatului Mondial de snooker. Jucătorul scoţian de 35 de ani se află la cel de-al patrulea succes la Crucible, după victoriile din 1998, 2007 şi 2009.

Prima zi a finalei s-a încheiat cu Judd Trump în avantaj, englezul conducând cu 10-7. Jucătorul de 21 de ani şi-a păstrat avantajul în debutul celei de-a treia sesiuni, dar, la 12-9 în favoarea sa, a pierdut cinci jocuri la rând. Din acel moment, Higgins nu a mai cedat iniţiativa, deşi a fost egalat la 14, şi s-a impus în frameul decisiv după ce a Trump a greşit lovitura la bila roz la scorul de 60-0.

Este un sentiment incredibil să câştig din nou. Este minunat, n-aş fi fost aici dacă nu aveam sprijinul familiei”, a declarat printre lacrimi Higgins, care a lipsit de la ediţia precedentă a Campionatului Mondial din cauza implicării sale într-un scandal de aranjare de meciuri, ceea ce i-a adus o suspendare până în luna noiembrie a anului trecut. Din momentul revenirii sale în circuit, scoţianul a câştigat trei turnee importante: Campionatul Marii Britanii, Openul Ţării Galilor şi, acum, Campionatul Mondial. De asemenea, Higgins a trecut prin momente dificile după ce tatăl său a încetat din viaţă în luna februarie a acestui an.

Câştigătorul a avut cuvinte de laudă la adresa adversarului său şi nu s-a sfiit să-l considere jucătorul mai bun în finala de la Crucible. „Judd a fost jucătorul mai bun. A arătat un snooker pe care nu l-am mai văzut în viaţa mea. Loviturile sale de distanţă au fost incredibile. Cu siguranţă, avem o nouă senzaţie în circuit”, a spus noul campion mondial.

Am venit aici fără să mă aştept să ajung până în finală. Evident, mi-ar fi plăcut să câştig, dar John a jucat mai bine şi a arătat un snooker mai bun pe totalul celor două zile. Este un învingător meritat. Întreaga experienţă de-a lungul celor 17 zile aici a fost incredibilă”, a declarat Trump.

×
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close