Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Justyna Kowalczyk, campioană olimpică la schi fond 10 km clasic. Timea Sara, locul 62

Justyna Kowalczyk, campioană olimpică la schi fond 10 km clasic. Timea Sara, locul 62

Justyna Kowalczyk, campioană olimpică la schi fond 10 km clasic. Timea Sara, locul 62
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    13 Feb 2014   •   17:20

Poloneza Justyna Kowalczyk a cucerit titlul olimpic la schi fond 10 km clasic, în ciuda faptului că a concurat accidentată.

Sportiva de 31 de ani s-a accidentat la piciorul stâng în ianuarie, dar nu a dorit să cunoască natura exactă a accidentării sale înaintea Jocurilor Olimpice, pentru ca moralul său nu fie afectat.

După proba de schiatlon, în care a terminat pe locul 6, poloneza a efectuat un examen medical care a arătat că are o fractură, radiografia fiind postată pe Facebook.

Cu toate acestea,  Kowalczyk a dominat categoric cursa de 10 km clasic, trecând linia de sosire în 28:17.8, un timp cu peste 18 secunde mai bun decât cel reuşit de a doua clasată.

Este al doilea titlu olimpic din cariera sportivei poloneze, ea câştigând proba de 30 km clasic în 2010, la Vancouver.

Medalia de argint a fost obţinută de suedeza Charlotte Kalla (28:36.2), iar podiumul a fost completat de o reprezentantă a Norvegiei, Therese Johaug (28:46.1).

Campioana olimpică de la schiatlon şi una dintre favoritele de la 10 km, norvegianca Marit Bjoergen, a încheiat doar pe poziţia a cincea, la peste jumătate de minut în urma câştigătoarei.

Românca Timea Sara a încheiat cursa pe locul 62 din 75 de concurente care au ajuns la final, având o întârziere de şase minute şi jumătate în raport cu Justyna Kowalczyk.

×
Subiecte în articol: jo2014 soci2014 JO de iarna JO de la Soci
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close