Antena 3 CNN Sport Alte sporturi La 64 de ani a făcut ce niciun atlet nu a reuşit până acum. Performanţă uluitoare a unei americance

La 64 de ani a făcut ce niciun atlet nu a reuşit până acum. Performanţă uluitoare a unei americance

La 64 de ani a făcut ce niciun atlet nu a reuşit până acum. Performanţă uluitoare a unei americance
de M.C.    |    03 Sep 2013   •   12:59

O atletă din Statele Unite, în vârstă de 64 de ani, a devenit prima persoană care a înotat, fără niciun fel de protecţie, în apele pline de rechini între Cuba şi Florida. La finalul unei curse de peste 50 de ore, sportiva a ajuns pe ţărmul Floridei, unde a fost întâmpinată de sute de fani şi prieteni.

După aproape 53 de ore de înot, Diana Nyad a reuşit la 64 de ani să facă ce niciun alt atlet nu a făcut până acum. A înotat între Cuba şi Florida, o distanţă de 177 de kilometri, fără niciun fel de protecţie în apele plini de rechini.

Sute de fani şi prieteni au intrat în apă, s-au ţinut de mâini şi au făcut cordon în jurul ei pentru a o însoţi pe finalul călătoriei. Extenuată, deshidratată şi arsă de soare, Diana a găsit putere să transmită câteva mesaje lumii. "Primul este să nu ne dăm bătuţi niciodată!
Al doilea este că nu eşti niciodată prea bătrân pentru a îţi urma visele!". Al treilea mesaj, însă, nu a fost adresat lumii întregi, ci a fost dedicat echipei sale, care a însoţit-o în această aventură. "Al treilea este că, deşi pare un sport individual, este un efort de echipă." a spus Nyad.

Un echipaj de ambulanţă a preluat-o imediat şi a transportat-o la spital pentru îngrijiri medicale. Printre cei care au aşteptat-o pe plajă, a fost şi prietena sa, care a asistat la cele cinci încercări ale sportivei de a înota din Cuba până în Florida.

"Am ştiut dintotdeauna că Diana poate să facă asta. Am ştiut mereu asta. Am ştiut încă din 1978. " a declarat Candace Hogan, prietena atletei.
Atunci, întotătoarea a parcurs mai mult de jumătate din traseu în 42 de ore, însă a abandonat de oboseală. Având experienţa celorlalte încercări, Diana a folosit, acum, o mască specială din silicon pentru a se proteja de meduzele otrăvitoare, ce au obligat-o, data trecută, să abandoneze aventura. Acest traseu a mai fost cucerit o singură dată, de o australiană, care, în 1997, a efectuat cursa într-o cuşcă de protecţie.


×
Subiecte în articol: record mondial
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close