Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Lance Armstrong este pregătit să ajute la "curăţarea" ciclismului şi să coopereze cu USADA

Lance Armstrong este pregătit să ajute la "curăţarea" ciclismului şi să coopereze cu USADA

Lance Armstrong este pregătit să ajute la "curăţarea" ciclismului şi să coopereze cu USADA
de N.B.    |    07 Feb 2013   •   18:23

Lance Armstrong este pregătit să coopereze cu Agenţia Americană Antidoping (USADA) pentru "curăţarea" ciclismului, fostului rutier fiindu-i acordate două săptămâni suplimentare pentru a-şi pregăti explicaţiile, informează Mediafax.

USADA îi dăduse iniţial lui Armstrong termen până la 6 februarie pentru a da explicaţii autorităţilor antidoping, sub jurământ, în schimbul unei posibile reduceri la opt ani a suspendării pe viaţă din competiţiile sportive.
   
"Am discutat cu domnul Armstrong şi cu reprezentanţii săi şi înţelegem că el vrea să participe la eforturile ce vizează «curăţarea» ciclismului. I-am acceptat solicitarea de a i se acorda încă două săptămâni pentru a rezolva anumite detalii", se arată în comunicatul semnat de preşedintele USADA, Travis Tygart.
   
Uniunea Ciclistă Internaţională a anunţat, în luna octombrie, că i-a retras lui Lance Armstrong cele şapte titluri din Turul Franţei, după un raport al Agenţiei Antidoping Americane (USADA) în care rutierul texan era acuzat de dopaj sistematic. Recent, Armstrong a recunoscut pentru prima oară în public, într-un interviu acordat realizatoarei TV Oprah Winfrey, că a luat produse dopante în timpul carierei sale cicliste, după mai mult de zece ani în care a negat acest lucru.
   
La 25 ianuarie, Travis Tygart a afirmat că Lance Armstrong a minţit în interviul acordat realizatoarei Oprah Winfrey şi i-a dat termen fostului rutier până la 6 februarie să spună tot adevărul sub jurământ.

×
Subiecte în articol: Lance Armstrong
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close