Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Larisa Iordache, după CM de gimnastică: „Sunt mulţumită, dar îmi doream mai mult şi ştiu că puteam mai mult”

Larisa Iordache, după CM de gimnastică: „Sunt mulţumită, dar îmi doream mai mult şi ştiu că puteam mai mult”

Larisa Iordache, după CM de gimnastică: „Sunt mulţumită, dar îmi doream mai mult şi ştiu că puteam mai mult”
de M.T.    |    14 Oct 2014   •   17:29

Larisa Iordache a obţinut două medalii de argint la Campionatele Mondiale de gimnastică de la Nanning, singurele ale delegaţiei României, un bilanţ de care sportiva de 18 ani se declară mulţumită, deşi recunoaşte că „îmi doream mai mult şi ştiu că puteam mai mult”.

„Sunt mulţumită, sunt fericită, dar îmi doream mai mult de la mine şi ştiu că puteam mai mult. Şi, bineînţeles, îmi doream aurul mondial. Toate medaliile sunt preţioase pentru mine, însă mi-o doream foarte tare pe cea de la individual compus. Îmi pare rău că nu a fost aur, pentru că m-ar fi bucurat şi mai tare”, a spus Iordache, la revenirea în ţară.

Lidera echipei României a câştigat medaliile de argint la individual compus şi la sol, ratând şansa unei alte prezenţe pe podium la bârnă, unde a căzut de pe aparat.

„A fost un moment de neatenţie şi asta m-a costat medalia. Am fost foarte dezamăgită şi sunt un pic dezamăgită şi acum, dar sper ca pe parcurs să fiu mai atentă”, a spus dubla vicecampioană mondială.

Cele două medalii obţinute în China se adaugă bronzului de la sol, câştigat la Mondialele de anul trecut, desfăşurate la Anvers.

Din păcate, echipa României a ratat din nou prezenţa pe podium, Iordache şi colegele sale - Andreea Munteanu, Anamaria Ocolişan, Alina Ştefania Stănilă, Paula Cristina Tudorache şi Silvia Zarzu - terminând concursul pe locul 4, la mică distanţă de Rusia, câştigătoarea medaliei de bronz.

Cu toate acestea, Larisa Iordache consideră că rezultatul este unul bun: „Am pornit cu o echipă nouă. Fetele au dat tot ce au putut din ele, le-am văzut optimiste, s-au încurajat şi mă bucur foarte tare pentru lucrul acesta. Mă bucur că am făcut parte din această echipă, pentru că a foarte frumos să fiu cea cu mai multă experienţă dintre ele, însă o aşteptăm şi pe Didi (Diana Bulimar - n.r.), pentru că ea este un motor al echipei. Noi sperăm să revină cât mai repede posibil”.

În acelaşi timp, preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică, Adrian Stoica, a declarat că este mulţumit de cele două medalii individuale ale Larisei Iordache, dar nu şi-a ascuns dezamăgirea pentru ratarea unei medalii în concursul pe echipe.

„Sunt mulţumit de medalii, fără doar şi poate. Ca de fiecare dată, constatăm că se putea mai mult, ca de fiecare dată ne dăm seama că dacă am fi făcut şi noi ceva înainte, ar fi putut să fie mai bine. Cred că lucrul cel mai important este ca aceia care se ocupă de pregătire să tragă nişte concluzii şi să încerce să valorifice ceea ce ne-a arătat acest Campionat Mondial, extrem de greu”, a spus Stoica.

„La echipe speram la o medalie, pentru că, totuşi, noi am terminat un Campionat European pe primul loc. Practic, am avut în faţa noastră echipa Rusiei, care ar fi fost posibil să fie depăşită de fetele noastre. E o chestiune de experienţă, fiindcă am avut copile debutante la aceste Campionate Mondiale, iar într-o sală cu 12.000 de spectatori, nu au aceeaşi dezinvoltură ca în sala de antrenament”, a adăugat preşedintele federaţiei.

La masculin, România a ratat calificarea în finală, clasându-se doar pe locul 12, în timp ce Cristian Băţagă a fost singurul gimnast român prezent într-o finală, la individual compus, încheiată pe poziţia a 19-a.

„Băieţii au concurat bine, la nivelul la care puteau să concureze în acest moment. Cu excepţia paralelului, unde ne-am încurcat tare de tot pentru ceea ce doream ca rezultat, în rest s-a mers fără ratare. Am avut probleme mari cu calul înainte de concurs, dar niciun gimnast nu a ratat. Băieţii s-au mobilizat foarte bine, mi-e foarte greu să-i critic pe aspectul de mobilizare. Avem probleme de conţinut şi de pregătire în sine şi va trebui să corectăm multe lucruri, dacă într-adevăr şi ei şi noi toţi din jurul lor ne dorim să ajungem cu echipa la Olimpiadă”, a precizat Adrian Stoica.

×
Subiecte în articol: Larisa Iordache
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close