Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Larisa Iordache s-a clasat pe locul 4 în finala de la individual compus, la CM de gimnastică

Larisa Iordache s-a clasat pe locul 4 în finala de la individual compus, la CM de gimnastică

Larisa Iordache s-a clasat pe locul 4 în finala de la individual compus, la CM de gimnastică
de M.T.    |    04 Oct 2013   •   23:09

Larisa Iordache a terminat pe locul 4 finala de la individual compus din cadrul Campionatelor Mondiale de gimnastică de la Anvers.

Sportiva de 17 ani a acumulat 57,766 puncte şi a ratat obţinerea unei medalii cu peste un punct, plătind din cauza unei căzături la bârnă, aparatul său favorit.

Noua campioană mondială absolută este americanca Simone Biles, care a încheiat concursul cu 60,216 puncte.

Biles a fost urmată de compatrioata sa Kyla Ross (59,332 puncte), pentru ca podiumul să fie completat de rusoaica Aliya Mustafina (58,856 puncte).

Românca şi-a început evoluţia la sărituri, aparat la care a obţinut un punctaj mai mare decât în calificări, 15,033, în ciuda unei uşoare ezitări, astfel că, la finalul primei rotaţii, ocupa locul 3 în clasamentul intermediar, în urma americancelor Simone Biles şi Kyla Ross.

Iordache a obţinut o notă superioară celei din calificări şi la paralele, 14,200, şi, cu un total de 29,233, se afla pe poziţia a cincea după primele două rotaţii.

Larisa a ratat însă tocmai la aparatul său forte, bârna, unde a căzut şi a primit doar 13,833, ajungând la un total de 43,066 puncte, cu care s-a menţinut pe locul 5 în ierarhia intermediară.

Gimnasta noastră şi-a încheiat concursul la sol, dovedind că a trecut repede peste ratarea de la aparatul anterior şi reuşind un exerciţiu bun, pentru care a primit 14,700, terminând astfel finala cu un total de 57,766.

Larisa Iordache îşi poate lua revanşa pentru ratarea podiumului la individual compus în finalele pe aparate, ea fiind calificată la barnă şi la sol.

De asemenea, Sandra Izbaşa va concura şi ea în finala de la sol, aparat unde a fost campioană olimpică în 2008.

În finalele masculine, România va fi reprezentată de Marius Berbecar, la sărituri şi paralele.

×
Subiecte în articol: Belgia Larisa Iordache
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close