Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Liderul Dubaiului a fost suspendat pentru dopaj de Federaţia Internaţională de Echitaţie, condusă chiar de soţia lui

Liderul Dubaiului a fost suspendat pentru dopaj de Federaţia Internaţională de Echitaţie, condusă chiar de soţia lui

Liderul Dubaiului a fost suspendat pentru dopaj de Federaţia Internaţională de Echitaţie, condusă chiar de soţia lui
04 Aug 2009   •   16:40

Conducătorul Dubai-ului, Şeicul Mohammed bin Rashid al-Maktoum a fost suspendat şase luni din cursele de călărie pe distanţe lungi, după ce calul său a fost depistat pozitiv la un control anti-doping, a anunţat Federaţia Internaţională de Echitaţie (FEI).

El a primit totodată şi o amendă de 2.350 de lire sterline din partea FEI, organizaţie condusă chiar de soţia lui, Prinţesa Haya a Iordaniei. Conform purtătorului de cuvânt al FEI, Malina Guerguiev, soţia Şeicului Mohammed a stat totuşi departe de acest caz.

Tahhan, calul şeicului, a participat la două curse de anduranţă în ianuari şi februarie şi "în ambele evenimente a fost condus de Şeicul Mohammed, care este astfel persoana responsabilă", a scris FEI într-un comunicat postat pe site-ul oficial.

Mohammed, care este totodată şi premierul Emiratelor Arabe Unite, a declarat că nu ştia că au fost folosite substanţe interzise. El are dreptul să facă apel la decizia FEI.

Antrenorul Abdullah bin Huzaim a fost de asemenea amendat şi suspendat pentru un an, după ce a recunoscut că a dopat caii înainte de curse. Traseele sunt, în general, lungi de până la 160 de kilometri. FEI a anunţat că a detectat un drog cu efecte calmante şi analgezice şi un steroid.

Antena3.ro

×
Parteneri
Un nou val de praf Saharian vine peste România
x close