Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Lucian Bute a revenit în România: „Magee a fost unul dintre cei mai buni adversari”

Lucian Bute a revenit în România: „Magee a fost unul dintre cei mai buni adversari”

Lucian Bute a revenit în România: „Magee a fost unul dintre cei mai buni adversari”
Sursa foto: Foto: Agerpres
25 Mar 2011   •   14:54

Lucian Bute a revenit în România, după ce şi-a apărat pentru a şaptea oară titlul mondial IBF în faţa irlandezului Brian Magee, pe care l-a învins prin knock-out în runda a zecea.

 
Mă simt bine. Îi mulţumescu lui Dumnezeu pentru că sunt sănătos şi pentru puterea de muncă. S-a văzut în ring că sunt într-o formă excelentă”, şi-a început Bute conferinţa de presă organizată ad-hoc la Aeroportul Henri Coandă.
 
Campionul mondial l-a lăudat pe ultimul său rival, pe care îl consideră unul dintre cei mai puternici pe care i-a înfruntat până în acest moment. „Magee a fost unul dintre cei mai buni adversari pe care i-am întâlnit, un irlandez cu capul tare. Nu a făcut deloc pasul înapoi şi a fost într-o formă foarte bună. O dovedeşte faptul că s-a ridicat după loviturile primite la ficat, sunt puţini care fac asta. Şi nu doar că s-a ridicat, ci a continuat să se bată cu mine”, a declarat pugilistul român.
 
Bute a dezvăluit că unul dintre motivele succeselor sale îl reprezintă relaţia excelentă pe care o are cu stafful său: „Sunt pe aceeaşi lungime de undă cu antrenorul meu, amândoi suntem nişte perfecţionişti. La finalul meciului, chiar în colţul ringului l-am întrebat cum a fost şi i-am propus să dăm o notă pentru felul în care am boxat. În acelaşi timp, şi eu, şi el am spus că a fost o partidă de 8”.
 
Sunt şanse mari să boxez acasă, avem promisiuni în acest sens. Rămâne doar la nivel local să definitivăm, din punctul de vedere al celor de la Interbox avem acceptul. Sunt lucruri care ţin de amănunte, detalii, eu sunt doar un sportiv. Însă din momentul în care am devenit campion mondial am vrut să boxez acasă. Mi-ar plăcea, e un vis, sper să se îndeplinească anul acesta”, a mai spus boxerul.
 
În ceea ce priveşte faptul că ar evita meciurile cu adversari mai puternici, Bute a ţinut să-şi precizeze punctul de vedere: „S-a speculat mult că mă feresc de meciurile tari, dar o să vină şi vremea lor şi atunci o să închid gura tuturor celor care vorbesc. O să vedeţi că într-un an şi jumătate o să închei toate socotelile la categoria mea, vreau să le arăt tuturor că sunt cel mai bun. Pugiliştii mai puternici nu au fost disponibili până acum. Eu sunt disponibil să mă bat cu oricine, oriunde. Deocamdată mă bat doar în Canada pentru că acolo vând, de aceea preferăm să facem meciurile la Montreal”.
 

×
Subiecte în articol: Lucian Bute România
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close