Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Lucian Bute îl învinge pe Andrade în doar patru reprize, cu un KO de toată frumuseţea (VIDEO)

Lucian Bute îl învinge pe Andrade în doar patru reprize, cu un KO de toată frumuseţea (VIDEO)

Lucian Bute îl învinge pe Andrade în doar patru reprize, cu un KO de toată frumuseţea (VIDEO)
Sursa foto: lucian bute
29 Noi 2009   •   06:55

Lucian Bute este, în continuare, campionul mondial în versiunea IBF la categoria supermijlocie! Românul a închis gura criticilor cu o victorie mare împotriva mexicanului Librado Andrade, la Quebec. Doar patru reprize i-au trebui lui Lucian pentru a-l trimite la podea definitiv pe Andrade, cu o lovitură năpraznică la ficat. O victorie minunată în faţa a 16.000 de canadieni care l-au susţinut frenetic.
Campionul nostru rămâne cel mai bun boxer al lumii la categoria sa. El i-a dovedit lui Librado Andrade că nesiguranţa din ultimul meci dintre cei doi a fost doar un accident, iar mexicanul a plătit cu vârf şi îndesat că l-a contestat pe român. Trei reprize în care cei doi s-au tatonat, iar Lucian a lovit parcă puţin mai mult, a venit runda a patra, în care românul şi-a pus la bătaie toată dorinţa de revanşă.
Mai întâi l-a pus în genunchi pe Andrade cu un pumn în plină figură, dar mexicanul s-a ridicat, cu greu, fără să fie numărat. A rămas, însă, groggy, iar Bute a profitat din plin. Spre sfârşitul reprizei, Bute a scos din joben un croşeu de stânga pe care l-a trimis direct în ficatul lui Andrade, care nu s-a mai putut ridica de la podea.
O victorie foarte clară şi, important, primul KO încasat în carieră de Librado Andrade, un jucător care era cunoscut pentru ?bărbia? sa puternică.
Palmaresul lui Bute
Lucian Bute a cucerit centura de campion mondial în versiunea IBF la categoria supermijlocie în octombrie 2007, când l-a învins pe Alejandro Berrio prin KO. Din acel moment, românul şi-a apărat cu succes centura în trei ocazii, în 2008 în faţa lui William Joppy şi Librado Andrade şi în luma martie a acestui an în faţa lui Fulgencio Zuniga, pe care l-a trimis la podea în runda a patra, informează sursa amintită.
Mexicanul Librado Andrade a contestat victoria lui Bute după ce românul s-a impus prin decizia arbitrilor după scurgerea celor 12 reprize, deşi a fost pus la podea în ultimul minut al ultimului act al partidei. Atunci, arbitrul l-a numărat pe Bute dar gongul de final al meciului l-a salvat pe pugilist şi Andrade a luat foc, spunând că românul a fost numărat prea încet şi, deci, favorizat.
"Vreau să îl înfrunt pe Andrade, indiferent unde sau când. Am nişte probleme de reglat cu el. În fiecare zi, intru în sala de antrenament cu dorinţa de a înlătura toate îndoielile ce au venit după ultimul minut al rundei a 12-a din confruntarea cu Andrade. Faptul că Golden Boy a câştigat licitaţia de organizare nu îmi schimbă cu nimic planurile şi nu face să îmi scadă încrederea. Pot să îl bat pe Andrade şi în alt oraş decât Montreal", a declarat Lucian Bute în momentul în care a aflat că îl va întâlni din noul pe singurul pugilist care a fost aproape de a-l învinge, Librado Andrade.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Lucian Bute IBF campion mondial Montreal
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close