Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Este unicul mod în care Bute îşi poate recâștiga titlul mondial

Este unicul mod în care Bute îşi poate recâștiga titlul mondial

Este unicul mod în care Bute îşi poate recâștiga titlul mondial
Sursa foto: Foto: Facebook
24 Noi 2015   •   00:12

Pentru Lucian Bute, meciul cu britanicul James DeGale ar putea fi ultima șansă de a recâștiga titlul mondial, scrie Montreal Gazette înaintea confruntării în care românul are șansa să-și recupereze centura IBF la supermijlocie, pe 28 noiembrie, când va lupta cu campionul mondial en titre, informează Agerpres.

 
Meciul înseamnă o revenire și pentru antrenorul lui Bute, Howard Grant. Canadianul a lucrat cu unii dintre cei mai buni boxeri, dar asta s-a întâmplat mai degrabă până acum trei ani, după care a fost mult mai puțin solicitat. Acum, cota lui va crește considerabil dacă Bute va redeveni campion.
 
Bute se pregătește cu Grant din luna mai, la mai bine de un an după despărțirea de fostul antrenor Stephan Larouche. În septembrie, când a apărut perspectiva unui meci cu DeGale pentru titlul mondial, Grant l-a întrebat pe Bute: "Ce zici de acest meci?", a povestit antrenorul. "E în posesia titlului meu și îl vreau înapoi", a spus românul.
 
Din acel moment, Grant a fost convins nu doar că Bute trebuie să accepte meciul, dar și că-l poate câștiga. El a lucrat aplicat pentru a corecta unele mici carențe ale pugilistului, legate mai ales de apărare.
 
Cei care l-au urmărit recent pe Bute au fost impresionați de aerul său energic, deși, după înfrângerea în fața lui Jean Pascal, în ianuarie 2014, a disputat un singur meci, câștigat prin KO în repriza a patra, contra lui Andrea Di Luisa, în august. Pe baza acestui meci, Bute și anturajul său au decis că el este pregătit să lupte pentru titlu.
 
Bute este încrezător, și fiindcă în cele din urmă a avut timp să se adune. "Din 2003 până în 2012 n-am avut pauză. După opt sau nouă meciuri, am trecut de la meciuri de opt reprize la unele de douăsprezece. După ce terminam cu un meci, imediat începeam să-l pregătesc pe următorul. Acum, am 35 de ani. Am nevoie de o pauză", a spus românul.
 
El a avut nevoie de asemenea să se refacă psihic după ce a fost demolat de înfrângerea suferită în fața altui britanic, Carl Froch, în mai 2012. Încrederea lui Bute a avut mult de suferit după acel KO din repriza a cincea.
 
Grant crede că Bute a fost învins de Jean Pascal la începutul lui 2014 nu fiindcă îi lipsea încrederea, ci fiindcă s-a antrenat în exces și a fost obosit în momentul confruntării.
 
Înainte să fie spulberat de Froch, Bute era unul dintre cei mai încrezători boxeri din lume, cu unul dintre cele mai economice stiluri, fiind întotdeauna precis. Dacă va redescoperi aceste calități și-și va îmbunătăți apărarea, Bute poate câștiga duelul, deși DeGale este un adversar dificil.
 
"Este talentat. A fost campion olimpic. Are viteză (...)", a spus Bute despre DeGale. Întrebat dacă poate câștiga meciul, Bute a răspuns fără ezitare: "Așa cred".
 

×
Subiecte în articol: Lucian Bute
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close