Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Lucian Bute rămâne neînvins, dar continuă să fie desconsiderat: „E fricos!”

Lucian Bute rămâne neînvins, dar continuă să fie desconsiderat: „E fricos!”

Lucian Bute rămâne neînvins, dar continuă să fie desconsiderat: „E fricos!”
Sursa foto: Foto: Intact Images
12 Iul 2011   •   15:03

Lucian Bute şi-a apărat cu succes pentru a opta oară centura de campion mondial IBF la categoria supermijlocie, dar continuă să nu fie privit cu ochi buni de lumea importantă din boxul profesionist.

După ce m-am luptat cu Bernard Hopkins l-am provocat pe Bute, dar acesta m-a refuzat. M-a dezamăgit, pentru că m-a refuzat pentru a patra oară. El este un boxer bun, dar trebuie să se lupte cu adversari de calibrul său. E fricos, îi trebuie mai mult curaj. Trebuie să rişte un pic”, a declarat Jean Pascal pentru site-ul Boxing News, citat de Gazeta Sporturilor.

Pascal a fost campion mondial la categoria semigrea în versiunile WBC şi IBO, primul dintre ele fiind obţinut în iunie 2009, atunci când l-a învins printr-o decizie unanimă pe românul Adrian Diaconu.

Bute nu trebuie să facă faţă doar neîncrederii din partea altor pugilişti, ci şi celei a presei de peste Ocean. Jurnaliştii americani au analizat şansele românului într-un eventual meci cu Kelly Pavlik pentru unificarea tutror centurilor de la supermijlocie, iar concluzia a fost că Lucian va fi învins prin KO.

Nu m-a impresionat niciodată Pavlik, dar am văzut destul ca să pot spune că-l va învinge pe Bute în noiembrie. N-are nici puterea, nici viteza necesară pentru a bate un sportiv precum Pavlik. M-am uitat la meciul lui cu Mendy şi am văzut un luptător care a pierdut mult din jocul de picioare şi care ţine în continuare mâna dreaptă jos. Singurul punct forte al lui Bute e mâna stângă, în rest nimic. Câştigă deoarece întâlneşte adversari slabi. De când a pus mâna pe centură, românul dă piept numai cu oponenţi slab cotaţi”, a scris Dan Ambrose pe site-ul boxingnews24.com.

×
Subiecte în articol: Lucian Bute
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close