Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Lucian Bute: "Sunt dispus să mă bat cu oricine, inclusiv să urc o categorie"

Lucian Bute: "Sunt dispus să mă bat cu oricine, inclusiv să urc o categorie"

Lucian Bute: "Sunt dispus să mă bat cu oricine, inclusiv să urc o categorie"
Sursa foto: lucian bute
29 Dec 2009   •   16:22

Campionul mondial la categoria supermijlocie în versiunea IBF, Lucian Bute, nu vrea să se oprească aibi şi plănuieşte să joace meciuri mari în viitorul apropiat. Pugilistul român stabilit în Canada este mândru de victoria reputată în faţa lui Librado Andrade şi se pregăteşte pentru meciuri grele, poate chiar împotriva câştigătorului puternicului turneul "Super Six" de la Showtime sau a lui Jean Pascal, campionul WBC de la semigrea.
"Obiectivul meu era să-l înving pe Andrade. Era o chestiune de onoare. În plus, meciul revanşă contra lui Andrade era pe HBO, reprezenta prima mea apariţie pe un post TV important. A fost o bună oportunitate să-mi demonstrez talentul. Legat de cine va câştiga turneul (n.r. Super Six), eu mizez pe Andre Ward. Sunt dispus să mă înfrut apoi cu orice boxer va câştiga acest turneu, indiferet de numele său", a promis campionul român, potrivit Mediafax.
Boxerul originar din localitatea gălăţeană Pechea nu este pretenţios nici în privinţa locului de disputare al partidelor. Cu toate că la meciurile disputate în Canada are parte de o susţinere importantă din partea publicului, Bute vrea să boxeze şi în Statele Unite pentru a-şi face o reputaţie mai bună.
"Voi lupta şi în SUA dacă va fi nevoie. Cu toate acestea, am mulţi fani în Quebec, iar Interbox poate organiza întâlniri importante pentru mine aici şi HBO pot trece frontiera pentru a difuza luptele mele în SUA. Un lucru este sigur: trebuie să lupt în SUA pentru a-mi îmbunătăţi cariera. De la 2010 îmi doresc să-mi apăr cu succes centura în faţa unor adversari buni şi desigur să-mi îmbunătăţesc reputaţia în Statele Unite", a continuat Lucian Bute.
Cel mai bun pugilist român al momentului este mulţumit, pentru moment, că a risipit toate urmele de îndoială care învăluiau centura pe care o deţine după victoria la puncte cu Andrade, obţinută anul trecut după ce fusese pus la podea în ultima repriză. Pe 28 noiembrie anul acesta, Bute l-a învins dur pe Librado Andrade, la Montreal, cu un knock-out obţinut în repriza a patra printr-o lovitură surprinzătoare la ficat.
"În primul rând pentru al doilea duel cu Andrade am făcut ore suplimentare de pregătire a unui pumn strategic, un cârlig de stânga. De asemenea, am fost mai puternic de data asta. Antrenorul cu pregătirea fizică a făcut o treabă extraordinară. Şi în primul meci am meritat să câştig, atunci am fost puţin obosit, dar nu KO. Un boxer care este "knock-out" nu se mai ridică şi îşi învinge adversarul aşa cum am făcut-o eu. Am câştigat 10 din cele 12 runde ale primei lupte. În plus, nu vreau să-l discreditez pe Andrade, dar am fost bolnav în aceea luptă şi nu am fost adevăratul Bute. Toată lumea l-a văzut pe adevăratul Lucian Bute în lupta din 28 noiembrie. Cred că am şters toate îndoielile cu privire la sfârşitul primului meci", a încheiat pugilistul.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Lucian Bute Montreal
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close