Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Lucian Bute vs Jean Pascal, lupta care poate fi decisivă pentru cariera românului

Lucian Bute vs Jean Pascal, lupta care poate fi decisivă pentru cariera românului

Lucian Bute vs Jean Pascal, lupta care poate fi decisivă pentru cariera românului
Sursa foto: Foto: HBO Boxing
de M.C.    |    17 Ian 2014   •   22:35
Lucian Bute ar putea păşi pentru ultima dată în ring, duminică dimineaţă, atunci când îl va înfrunta pe Jean Pascal, pentru centura cu diamante WBC. 
 
Speculaţiile din jurul acestui meci spun că, indiferent de rezultat, Bute ar avea intenţia să se retragă. 
 
Acesta afirmaţii nu au niciun fel de acoperire oficială, pugilistul român preferând să facă declaraţii doar legate de lupta de duminică.
 
Dacă Jean Pascal, canadianul de origine haitiană, a preferat o postură agresivă, Lucian Bute a fost calm şi sobru, atât la conferinţa de presă cât şi la cântarul oficial. "În ring suntem adversari, în rest nu am nimic cu el" a spus Bute.
 
Pascal însă a afirmat răspicat că el va fi cel care va ieşi triumfător din lupta ce va avea loc la Bell Center şi, mai mult, a făcut deja rezervări pentru petrecerea de după luptă. 
 
Atât casele de pariuri, cât şi majoritatea analiştilor, îl dau drept favorit pe Jean Pascal, despre care se spune că va încheia partida înainte de limita celor 12 reprize. 
 
Statistic, palmaresul celor doi este asemănător. Pascal are 28 de victorii şi 2 înfrângeri, în timp ce Bute are 31 de victorii şi o înfrângere. Mai mult, stilurile lor sunt destul de apropiate. Ambii sunt boxeuri cerebrali, care lovesc destul de puţin. 
 
Pascal este în creştere de formă, iar ultimele sale lupte au arătat că este mai agresiv ca de obicei. A lovit mult şi precis, având un procentaj de peste 50% a loviturilor care şi-au atins ţinta.
 
Pe de altă parte, Lucian Bute a fost vizibil afectat de înfrângerea suferită în faţa lui Carl Froch, în mai 2012. Maniera în care Bute a pierdut a ridicat multe semne de întrebare, însă pugilistul român afirmă că acum este mai pregătit ca niciodată, chiar dacă nu a mai luptat de aproape un an şi jumătate şi chiar dacă a fost nevoit să urce în categorie pentru această confruntare.
 
Lupta dintre Bute şi Pascal, orice deznodământ ar avea, se anunţă una de zile mari, una pe care Canada o aşteaptă de ani de zile, o luptă între doi dintre copiii săi adoptivi.   

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close