Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Măcinat de Parkinson, idolul Angliei, Muhammad Ali face ultima vizită în "Regat"

Măcinat de Parkinson, idolul Angliei, Muhammad Ali face ultima vizită în "Regat"

Măcinat de Parkinson, idolul Angliei, Muhammad Ali face ultima vizită în "Regat"
Sursa foto: muhammad ali
03 Iul 2009   •   15:38

Unul dintre cei mai mari campioni din istoria boxului, americanul Muhammad Ali, născut sub numele de Cassius Clay, are, din păcate, o stare de sănătate tot mai precară din cauza bolii de care suferă, Parkinson. Fostul triplu campion mondial, în vârstă de 67 de ani, a anunţat că va face în august o ultimă vizită în Anglia, la sfatul medicilor. Ali va participa la trei evenimente organizate pentru a strânge fonduri pentru caritate.
Muhammad Ali a devenit iubit în Anglia atunci când a luptat pe teritoriu englez cu Henry Cooper în 1963, fiind pus la podea dar ridicându-se şi, într-un final, câştigând meciul. De atunci, fostul pugilist a avut o relaţie specială cu suporterii englezi, pe care vrea să îi mai vadă odată, doctorii spunându-i că în curând sănătatea nu-i va mai permite acest lucru.
"Marea Britanie este foarte aproape de sufletul meu. Vreau să o vizitez pentru o ultimă oară nu doar pentru a aduce aminte de problemele din lume şi pentru a strânge fonduri pentru Centrul Muhammad Ali, dar şi să spun "La Revedere!" în persoană unei ţări minunate şi tuturor prietenilor şi fanilor mei de aici, în caz că sănătatea mea se va deteriora în viitor şi nu voi mai putea face drumul", a declarat Ali pentru Mediafax.
Sportivul de legendă va fi însoţit în Anglia de soţia sa, Lonnie, de 52 de ani. Vizita este un prilej de bucurie, spune aceasta, deoarece o ultimă vizită nu ar trebui să aducă tristeţe, ci amintirea lucrurilor frumoase.
"Abia aşteptăm să ne revedem cu vechi prieteni şi să strângem fonduri pentru actele de caritate ale lui Muhammad. Vom ajuta şi aşezământe pentru copii defavorizaţi, iar acest lucru este foarte important pentru noi", a declarat Lonnie Ali.
Ali, care a fost diagnosticat cu Parkinson în urmă cu 25 de ani, la vârsta de 42 de ani, va fi prezent la mese festive organizate pe Old Trafford din Manchester (26 august), Britannia Stadium din Stoke (27 august) şi Wembley Stadium din Londra (30 august).
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: campion mondial Londra Manchester
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close