Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Marc Lievremont, mândru de elevii lui, după ce Franţa a câştigat "Turneul Celor Şase Naţiuni"

Marc Lievremont, mândru de elevii lui, după ce Franţa a câştigat "Turneul Celor Şase Naţiuni"

Marc Lievremont, mândru de elevii lui, după ce Franţa a câştigat "Turneul Celor Şase Naţiuni"
22 Mar 2010   •   18:48

Antrenorul francez Marc Lievremont şi-a exprimat satisfacţia după ce echipa sa a câştigat primul Mare Şlem la rugby din 2004, cu o victorie muncită în faţa Angliei, la Paris.

Lievremont a fost criticat pentru rotaţiile făcute în lot la începutul mandatului său, la finalul anului 2007, dar experimentele lui au dat roade în cele din urmă. "E un copil frumos, chiar dacă naşterea a fost mai dificilă. Pentru prima oară am triumfat la finalul sezonului şi mă simt împlinit. Avem un Mare Şlem de sărbătorit", a declarat Lievremont.

Franţa, care a obţinut al nouălea Mare Şlem în total, a câştigat acum al cincelea titlu în ultimii 11 ani în Turneul Celor Şase Naţiuni, ultimul datând din 2007, sub conducerea lui Bernard Laporte.

În primul an cu Lievremont la cârmă, Franţa a terminat pe locul trei în urma Ţării Galilor şi Angliei, iar anul trecut au terminat pe aceeaşi poziţie, în urma Irlandei şi Angliei. Victoria la limită împotriva Angliei, 12-10, obţinută la Paris, a fost prima în trei încercări. "Sunt mândru de această echipă pentru curajul de care au dat dovadă în cele 80 de minute", a mai spus Lievremont.

Lievremont a devenit a patra persoană care a câştigat Marele Şlem ca antrenor şi jucător, călcând pe urmele compatrioţilor Jean-Claude Skrela şi Jacques Fouroux şi a englezului Clive Woodward. Totuşi, fostul rugbist de la Biarritz, care a făcut parte din echipa învingătoare în 1998, a deviat atenţia de la reuşita personală. "Nu sunt aici să scriu istorie pentru mine. Sunt în special fericit pentru jucătorii mei", a spus tehnicianul.

Antena3.ro

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close