Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Marian Oprea, medalie de bronz la Campionatul European de la Paris

Marian Oprea, medalie de bronz la Campionatul European de la Paris

Marian Oprea, medalie de bronz la Campionatul European de la Paris
07 Mar 2011   •   09:57

Marian Oprea a reuşit să câştige medalia de bronz în proba de triplusalt din cadrul Campionatelor Europene de atletism în sală de la Paris. Sportivul român s-a clasat pe podium graţie primei sărituri, care a măsurat 17,62 de metri, cel mai bun rezultat personal al sezonului.

Proba de triplusalt a fost câştigată de reprezentantul gazdelor Teddy Tamgho, care a doborât recordul mondial în sală, cu o săritură de 17,92 metri. Precedenta performanţă îi aparţinea tot francezului şi era de 17,91 metri. Medalia de argint a fost obţinută de italianul Fabrizio Donato, care a sărit 17,73 metri.

Cu acest 17,62 metri am reuşit cel mai bun rezultat al meu în acest an, cu 25 cm mai bun decât cel de la Stockholm, din urmă cu două săptămâni. M-am simţit foarte bine, a fost un concurs cum rar se poate vedea. Sincer, mă aşteptam la Tamgho să sară bine, dar nu şi să bată de două ori recordul mondial! În ceea ce îl priveşte pe Donato, să nu uităm că este deţinătorul titlului, de acum doi ani. A fost un rezultat normal, mă bucur că am sărit bine”, a declarat Oprea la finalul concursului.

În proba feminină de triplusalt, românca Cristina Bujin a ocupat locul 5. Alţi reprezentanţi ai României în finalele europene de la Paris au fost Roxana Bârcă, locul 10 la 3.000 de metri, şi Cornelia Deiac, locul 7 la săritura în lungime.

×
Subiecte în articol: paris
Parteneri
Avertizare meteo ANM de vreme rea! 18 județe vizate de Cod galben
x close