Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Mark Cavendish a câştigat etapa a şaptea a Turul Franţei

Mark Cavendish a câştigat etapa a şaptea a Turul Franţei

Mark Cavendish a câştigat etapa a şaptea a Turul Franţei
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
08 Iul 2011   •   22:32

Rutierul britanic al echipei HTC, Mark Cavendish, a câştigat, la sprint, etapa a VII-a a Turul Franţei, desfăşurată, vineri, între Le Mans şi Châteauroux, informează AFP.
   
Cavendish (26 de ani), care a câştigat a doua etapă în această ediţie a competiţiei franceze, după cea de miercuri, a parcurs cei 218 kilometri ai cursei în 5 ore, 38 de minute şi 53 de secunde. El i-a devansat pe italianul Alessandro Petacchi (Lampre) şi pe germanul André Greipel (Omega Pharma).
   
Norvegianul Thor Hushovd (Garmin) şi-a păstrat tricoul galben, de lider al clasamentului general, el fiind urmat de australianul echipei BMC, Cadel Evans, la o secundă, şi luxemburghezul Frank Schleck (Leopard), la 4 secunde.
   
În etapa a şaptea au fost constrânşi să abandoneze trei rutieri. Belgianul Tom Boonen (Quick Step) a abandonat din cauza unei accidentări la umărul drept suferite, miercuri, în etapa a cincea a competiţiei franceze, când a căzut.

Alţi doi sportivi, liderul echipei Sky Cycling, britanicul Bradley Wiggins, şi francezul Rémi Pauriol (FDJ), au fost nevoiţi să abandoneze din cauza unei căzături colective.

Bradley Wiggins a căzut când mai erau 40 de kilometri până la finalul etapei, el accidentându-se la un umăr (posibilă fractură de claviculă), la fel ca Remi Pauriol, ambii primind îngrijiri medicale în ambulanţe.


×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close