Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Mark Cavendish a fost desemnat sprinterul echipei Columbia pentru Turul Franţei

Mark Cavendish a fost desemnat sprinterul echipei Columbia pentru Turul Franţei

Mark Cavendish a fost desemnat sprinterul echipei Columbia pentru Turul Franţei
24 Iun 2010   •   15:12

Echipa HTC-Columbia l-a ales pe Mark Cavendish drept principalul sprinter pentru Turul Franţei, în timp ce Andre Greipel a fost lăsat în afara lotului.

Cavendish a câştigat 10 etape în Le Tour în ultimele două sezoane, însă a înregistrat doar trei victorii în acest sezon, după evoluţii sub aşteptări. În contrast, neamţul Greipel are 11 victorii de etapă în acest sezon, printre care trei în "Tour Down Under" unde s-a impus şi în clasamentul general, precum şi o victorie de etapă în Turul Italiei.

Totuşi, Columbia a decis să nu îi numească pe ambii rutieri în lotul pentru Marea Buclă, câştigarea tricoului verde fiind obiectivul principal al echipei. "Am vrut o echipă puternică pentru a-l susţine pe Mark Cavendish în vederea câştigării tricoului verde al sprinterilor. Pentru a câştiga, trebuie să concentrăm toate punctele pe un singur sprinter. Astfel, am decis să nu îl includem pe Andre Greipel în lot. Mark a câştigat şase etape în cursa de anul trecut şi avem încredere că va avea succes şi în 2010", a explicat Rolf Aldag, managerul echipei.

Bernhard Eisel, Mark Renshaw, Bert Grabsch şi Adam Hansen au fost incluşi în lot pentru a-l ajuta pe Cavendish în timpul etapelor de plat. În acelaşi timp, Michael Rogers va fi speranţa echipei în clasamentul general, cu Tony Martin de asemenea capabil să producă o surpriză.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: mark cavendish Turul Frantei
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close