Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Maurice Greene: "Usain Bolt e încă un băiat, când se maturizează o să fie fenomenal"

Maurice Greene: "Usain Bolt e încă un băiat, când se maturizează o să fie fenomenal"

Maurice Greene: "Usain Bolt e încă un băiat, când se maturizează o să fie fenomenal"
Sursa foto: Usain Bolt
29 Ian 2009   •   10:54

Performanţele sprinterului jamaican Usain Bolt, în vârstă de 22 de ani, de la Jocurile Olimpice de la Beijing nu sunt de ajuns pentru fostul campion olimpic la 100 de metri de la JO de la Sydney, Maurice Greene. Retras din activiatate, Greene consideră că tânărul cu nume predestinat, Bolt, poate realiza lucururi incredibile, având în vedere că nici măcar nu s-a maturazat fizic încă şi a stabilit, deja, noi recorduri mondiale la probele la care a participat.
Bolt a spulberat vechile recorduri mondiale la Beijing, dând impresia că nici măcar nu forţează. Atletul a parcurs cei 100 de metri în doar 9,69 secunde, o performanţă greu de egalat. Nu s-a mulţumit, însă, cu acest record şi a repetat isprava şi la 200 de metri, când a oprit cronometrul la 19,30 secunde.
"E incredibil ce a realizat Bolt", a recunoscut fostul campion Maurice Greene.
"Nici nu ştiu ce să cred despre el. O să rămână în istorie cu lucruri pe care nu le-a mai reuşit nimeni niciodată. Are un mare talent.
Totuşi, fizic Bolt e încă un băiat. Încă nu are corp de bărbat.", a adăugat americanul, conform eurosport.yahoo.com.
Experienţa şi tehnica de a sprinta sunt, pentru Greene, două din cele mai importante atribute ale unui campion complet, care poate face uz de toate resursele pe care le deţine corpul său.
"Bolt încă nu ştie ce face şi, în consecinţă, nu are decât să-şi îmbunătăţească performanţele", spune Greene. Este greu să nu fii de acord cu el, având în vedere că jamaicanul a spulberat recordul mondial la 100 de metri în condiţiile în care avea doar 22 de ani şi, cu 20 de metri înainte de finiş, începuse deja să îşi manifeste bucuria pentru reuşita sa şi să se uite la camerele de filmat.
Maurice Greene a fost primul atlet care a câştigat titlul mondial la 100 de metri şi la 200 de metri la acelaşi campionat mondial. În 1999, americanul a stabilit un nou record mondial, alergând suta de metri în 9,79 secunde.
Foto: www.squidoo.com
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Usain Bolt atletism record mondial
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close