Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Medalie de bronz pentru România în prima zi a CE de atletism de la Torino

Medalie de bronz pentru România în prima zi a CE de atletism de la Torino

Medalie de bronz pentru România în prima zi a CE de atletism de la Torino
Sursa foto: atletism
07 Mar 2009   •   12:35

Atleta română Angela Moroşanu poate spera, în continuare, la o performanţă notabilă la Campionatul European de Atletism în sală de la Torino. Ea a realizat sâmbătă, în sferturile de finală, un timp de 7,39 secunde la proba de 60 de metri, timp care a plasat-o pe locul al treilea din seria a patra.
Românca nu va avea şansa de a continua şi în proba de 60 de metri garduri, după ce s-a clasat pe ultimul loc în seria a patra, cu 8,35 de secunde, ratând calificarea. Cătălin Câmpeanu a ratat şi el sâmbătă calificare în semifinale la 60 de metri , şi el clasat pe ultimul loc în seria sa, cu 6,88 de secunde.
CE de la Torino a început vineri, zi care a adus şi prima medalie a României la competiţia din oraşul piemontez, când Anca Heltne a luat "bronzul" la aruncarea greutăţii, reuşind o aruncare a 18,71 metri, potrivit Mediafax.
Performanţa zilei îi aparţine lui Ioan Vieru, care a s-a clasat pe primul loc în seria trei de calificare la 400 de metri, cu 46,99 de secunde, reuşind apoi şi calificare în finală după ce a reuşit să îşi îmbunătăţească prima evoluţie, ajungând la 46,6 de secunde.
Săritura în lungime româncele Viorica Ţigău, Alina Militaru şi Cornelia Deac au avut, toate, dezamăgirea de a rata calificare în finala probei, în timp ce Cristina Bujin şi Carmen Toma nu au reuşit să ajungă în ultimul act la triplu salt.
Delegaţia română de la Torino are 15 sportivi, Federaţia Română de Atletism stabilind ca obiectiv câştigarea unei medalii şi participarea la alte 3 sau patru finale ale probelor de la CE, obiectiv în deplinit chiar din prima zi de concurs, prin medalia de bronz câştigată de Ana Heltne.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: atletism
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close