Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Medalie de bronz pentru scrima masculină la Mondialele de la Rio

Medalie de bronz pentru scrima masculină la Mondialele de la Rio

Medalie de bronz pentru scrima masculină la Mondialele de la Rio
27 Apr 2016   •   22:27

Echipa masculină de sabie a României a cucerit medaliile de bronz, miercuri, la Campionatele Mondiale de scrimă pe echipe în probe neolimpice de la Rio de Janeiro, după ce a dispus de Iran cu scorul de 45-35 în finala mică, scrie agerpres.ro.

Echipa antrenată de Mihai Covaliu, în componenţa Tiberiu Dolniceanu, Alin Badea, Iulian Teodosiu (Ciprian Gălăţanu a fost rezervă), a dominat ostilităţile şi s-a impus fără emoţii.

Tricolorii au avut un început ezitant, Teodosiu pierzând primul schimb cu Mojtaba Adebini (1-5). O prestaţie excelentă a lui Dolniceanu, 9-1 cu Farzad Baher Aresbaran, a făcut ca România să preia conducerea, cu 10-6. Alin Badea a consolidat avantajul echipei noastre (5-4 cu Ali Pakdaman), iar Teodosiu a mărit ecartul la 20-11 după disputa cu Baher Aresbaran. Badea a câştigat şi el releul cu Abedini, iar scorul a devenit 25-13, Dolniceanu impunându-se la limită în faţa lui Pakdaman (30-17). Badea şi Teodosiu au cedat în confruntările cu Baher Aresbaran, respectiv Pakdaman, iar scorul a devenit 40-32, înaintea ultimului schimb, câştigat de Dolniceanu în faţa lui Abedini, scorul final fiin de 45-35.

În optimi, România a trecut de China cu scorul de 45-36, iar în sferturi a învins Italia, campioana mondială en titre, cu 45-43, pierzând în semifinala cu Rusia, cu 24-45. Tricolorii au atins sferturile de finală la ultimele opt ediţii ale Mondialelor, dar precedentele două nu au reuşit să prindă semifinalele.

Finala se va disputa între Rusia şi Ungaria.

×
Subiecte în articol: scrima
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close