Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Michael Johnson: "Usain Bolt este incredibil, dar mai are greşeli de corectat"

Michael Johnson: "Usain Bolt este incredibil, dar mai are greşeli de corectat"

Michael Johnson: "Usain Bolt este incredibil, dar mai are greşeli de corectat"
Sursa foto: usain bolt
07 Iun 2010   •   19:02

Cvadruplul campion olimpic american, Michael Johnson, este un mare fan al jamaicanului Usain Bolt. Johnson, campion mondial de opt ori la sprint, este de părere că Bolt face lucruri inimaginabile pentru înălţimea sa mare, 1,95 metri. Americanul le dă şi o veste bună fanilor atletismului: Bolt îşi poate îmbunătăţi şi mai mult timpul, întrucât este încetinit de unele greşeli de tehnică.
"Văzându-l pe Usain cum se antrenează şi analizându-i cursele pot să văd că a fost înzestrat ca nimeni altcineva. O împingere incredibil de lungă combinată cu abilitatea de a executa cursa ca un sprinter mult mai scund - asta generează o explozie. Combinaţia îl face cu mult mai rapid decât ceilalţi.", a declarat Johnson, care i-a făcut o vizită lui Bolt la baza de antrenament din Jamaica, potrivit BBC.
Fostul campion mondial şi olimpic consideră că nu am văzut încă performanţele cele mai bune ale lui Bolt, întrucât acesta are încă lucruri de îmbunătăţit.
"Una dintre cele mai mari probleme, dacă îl analizezi, este lipsa lui de stabilitate laterală. Rezultatul este că se balansează dintr-o parte în cealaltă şi pierde astfel multă energie. Dacă şi-ar curăţa tehnica şi ar căpăta stabilitate laterală în zona torsoului şi a şoldului, ar putea să îşi îmbunătăţească şi mai mult timpul"
În privinţa rivalităţii lui Bolt cu americanul Tyson Gay şi cu conaţionalul Asafa Powell, Johnson consideră că primul are un mare avantaj psihologic.
"Usain controlează situaţia, iar Tyson (Gay) şi Asafa (Powell) nu. Cei doi sunt în greaua situaţie de a nu-şi putea controla destinul Orice ar face, nu îl pot bate dacă el nu le permite.", a conchis fostul atlet.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Usain Bolt
Parteneri
Preot alungat cu scandal din biserică, într-un sat din Iași
x close