Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Mihai Covaliu: "Este extraordinară medalia de aur, am muncit până la ultima picătură" (VIDEO)

Mihai Covaliu: "Este extraordinară medalia de aur, am muncit până la ultima picătură" (VIDEO)

Mihai Covaliu: "Este extraordinară medalia de aur, am muncit până la ultima picătură" (VIDEO)
Sursa foto: mihai covaliu
09 Oct 2009   •   09:58

România a cucerit, joi, prima medalie de aur la un campionat mondial pe anul 2009, la Campionatele Mondiale de Scrimă de la Antalya. Echipa de sabie masculin a învins în finală, cu 45-44, Italia, iar antrenorul Mihai Covaliu este entuziasmat de rezultat. Fostul campion olimpic consideră rezultatul unul excepţional, cu atât mai mult cu cât efortul depus a fost unul pe măsură.
"A fost extraordinar şi totul a mers foarte bine, însă a fost extrem de greu şi am muncit până la ultima picătură. Suntem extrem de obosiţi după acest meci", a declarat antrenorul braşovean pentru Mediafax.
Covaliu, care a câştigat medalia de aur la sabie individual la JO din 2000 şi cea de bronz la aceeaşi probă în 2008, la Beijing, a contat în partida cu italienii pe Rareş Dumitrescu, Tiberiu Dolniceanu, Cosmin Hănceanu şi Florin Zalomir.
Românii au reuşit o victorie pe cât de importantă ca performanţă, pe atât de miraculoasă având în vedere cursul jocului. Italienii ne conduceau, la un moment dar, cu nouă tuşe, dar sabrerii români au revenit pe final. Meritul în aparţine, în mare măsură, şi lui Rareş Dumitrescu. Proaspătul vicecampion mondial la individual a preluat ştafeta la 34-40 şi l-a învins clar pe Aldo Montano, întorcând soarta medaliilor.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: sabie
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close