Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Milano este preferat Romei pentru a candida la organizarea Jocurilor Olimpice din 2024

Milano este preferat Romei pentru a candida la organizarea Jocurilor Olimpice din 2024

Milano este preferat Romei pentru a candida la organizarea Jocurilor Olimpice din 2024
de M.T.    |    03 Oct 2013   •   19:36

Milano este preferat Romei pentru a candida la organizarea Jocurilor Olimpice de vară din 2024, a anunţat, joi, Comitetul Olimpic Italian (CONI), care a exclus totodată posibilitatea unei candidaturi comune între metropola lombardă şi capitala Roma.

„Nu este posibil, potrivit Cartei olimpice, să avem o candidatură comună a oraşelor Roma şi Milano. Carta nu prevede un astfel de scenariu”, a explicat preşedintele CONI, Giovanni Malago, potrivit agenţiei italiene Ansa, citată de Agerpres.

Eventuala candidatură a Romei are puţine şanse de reuşită din cauza conjuncturii economice defavorabile.

„Roma este în pragul falimentului, un oraş cu astfel de probleme nu poate să candideze”, a afirmat Roberto Maroni, preşedintele provinciei Lombardia, înaintea unei reuniuni la Milano între responsabilii politici şi ai mişcării olimpice pe această chestiune.

În aceste condiţii, Maroni susţine că Milano, capitala economică a Italiei şi principalul oraş din Lombardia, „rămâne singurul candidat posibil”.

După reuniune, primarul oraşului Milano, Giuliano Pisapia, a spus că „lucrul cel mai important este susţinerea unei candidaturi italiene”.

„Milano s-ar putea afla într-o bună dinamică şi ar putea deveni o referinţă mondială după ce va găzdui Expoziţia universală în 2015”, a explicat Pisapia.

Preşedintele CONI a refuzat însă să facă o nominalizare clară.

„Dacă avem în minte doar Roma sau Milano, nu vom ajunge nicăieri. Trebuie făcută o evaluare a situaţiei cinstit şi calm”, consideră Malago.

Italia a organizat Jocurile Olimpice de vară o singură dată, în 1960, la Roma.

×
Subiecte în articol: Milano roma candidatura
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close