Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Mister KO loveşte din nou: Lucian Bute l-a învins pe Mendy în runda a patra şi şi-a păstrat centura

Mister KO loveşte din nou: Lucian Bute l-a învins pe Mendy în runda a patra şi şi-a păstrat centura

Mister KO loveşte din nou: Lucian Bute l-a învins pe Mendy în runda a patra şi şi-a păstrat centura
Sursa foto: Foto: gsp.ro
09 Iul 2011   •   23:37

Lucian Bute şi-a păstrat titlul mondial IBF la categoria supermijlocie, după ce l-a învins prin KO pe francezul Jean Paul Mendy în repriza a patra. Pugilistul gălăţean a obţinut cea de-a 29-a victorie din carieră, 24 dintre ele fiind înainte de limită.

După ce în primele trei reprize şi-a tatonat adversarul, fără a ceda însă iniţiativa, Bute a forţat în runda a patra şi şi-a trimis adversarul la podea cu un croşeu de stânga la figură. Românul reuşeşte astfel să-şi păstreze pentru a opta oară centrura de campion mondial din 2007 încoace.
 
Vă mulţumesc, aţi fost extraordinari!”, au fost primele cuvinte ale pugilistului român imediat după finalul meciului, apoi a continuat: „Sunt mândru că sunt român şi că v-am făcut fericiţi”.

Sunt sportiv de 15 ani, dar niciodată nu m-am simţit ca în această seară. Sunt mândru că i-am făcut pe români fericiţi. Am fost extrem de emoţionat, iar atunci când s-a cântat imnul mi s-a făcut pielea de găină. Urmează unificarea centurilor, anul viitor. Vă promit!”, a mai spus Lucian Bute.
 
 
Viorel Simion a cucerit titlul internaţional WBC la categoria pană, după ce l-a învins prin KO în repriza a noua pe fostul campion, filipinezul Jun Talape. Românul a deţinut iniţiativa pe tot parcursul luptei, iar în finalul reprizei a noua şi-a prins adversarul descoperit şi l-a pus la pământ cu o lovitură fulgerătoare la ficat.
 
Simion continuă să aibă un palmares excelent la profesionişti, unde a obţinut cea de-a 14 victorie, 6 dintre ele prin KO, şi continuă să fie neînvins.
 
Cel de-al treilea român care a luptat în gala de la Romexpo, Bogdan Dinu, l-a învins prin KO în prima repriză pe tanzanianul Awadh Mohamed Tamim, într-o luptă de la categoria grea. Pentru pugilistul nostru a fost ce-a de-a şasea victorie din tot atâtea meciuri la profesionism şi a treia înainte de limită.
 
În celelalte meciuri, canadienii Renan St. Juste (categoria supermijlocie) şi Pier-Olivier Cote (catgoria superuşoară) şi rusul Sahib Usarov (categoria supercocoş) au obţinut victorii la puncte în urma unor meciuri de câte opt reprize.

×
Subiecte în articol: Lucian Bute Romexpo
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close