Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Nadia, Oprah şi Michelle Obama susţin organizarea JO în Chicago

Nadia, Oprah şi Michelle Obama susţin organizarea JO în Chicago

Nadia, Oprah şi Michelle Obama susţin organizarea JO în Chicago
Sursa foto: nadia comaneci oprah
24 Sep 2009   •   16:26

Un oraş care nu a găzduit niciodată o Olimpiadă, Copenhaga, va deveni capitală olimpică săptămâna viitoare, când va găzdui întâlnirea internaţională în urma căreia se va decide cine organizează Jocurile Olimpice de vară în 2016 .
Mii de oameni, printre care şefi de guvern şi de stat, familii regale, oficiali din sport sau sportivi sunt aşteptaţia la întâlnirie Comitetului Olimpic Internaţional, în perioada 1-9 octombrie.
Ochii vor fi concentraţi pe votul din 2 octombrie, când se va alege un oraş gazdă dintre Chicago, Madrid, Rio de Janeiro şi Tokyo.
Fiecare oraş candidat aduce crema societăţii în faţa delegaţilor. Prima doamnă a Americii, Michelle Obama va conduce delegaţia SUA pentru a susţine candidatura oraşului natal Chicago.
Acesteia i se va alătura vedeta de televiziune Oprah, dar şi staruri din sport printre care Michael Johnson, Nadia Comăneci, Jackie Joyner-Kersee sau Nastia Liukin.
Cu toate acestea, ei vor avea o concurenţă serioasă. Delegaţiile adverse vin în frunte cu preşedintele Braziliei, Luiz Inacio Lula da Silva şi regele Spaniei Juan Carlos. Din Japonia vine premierul Yukio Hatoyama.
Cea mai mare dezbatere a constituit-o faptul dacă preşedintele SUA va participa. Casa Albă a precizat că acesta ar putea face călătoria spre Europa, dacă nu se suprapune peste dezbaterea legată de reforma sistemului medical.
Antena3.ro

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close