Antena 3 CNN Sport Alte sporturi New England Patriots şi New York Giants se vor întâlni în a 46-a ediţie din Super Bowl

New England Patriots şi New York Giants se vor întâlni în a 46-a ediţie din Super Bowl

New England Patriots şi New York Giants se vor întâlni în a 46-a ediţie din Super Bowl
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    23 Ian 2012   •   10:54

New England Patriots şi New York Giants s-au calificat după meciuri dramatice în cea de-a 46-a ediţie a Super Bowl, finala campionatului de fotbal american, care este cel mai urmărit eveniment al anului în Statele Unite.

Super Bowl XLVI va avea loc pe data de 5 februarie, în Indianapolis, şi este o reeditare a meciului din 2008, când Giants s-a umpus cu 17-14 în faţa celor de la Patriots.

New England Patriots a câştigat finala conferinţei AFC disputată împotriva lui Baltimore Ravens, scor 23-20 şi va fi prezentă pentru a şaptea oară în ultimul act din NFL. Billy Cundiff a ratat şansa de a trimite meciul în prelungiri, ratând un field goal cu doar 8 seunde înainte de final.

Pentru Patriots joacă şi un român, Zoltan Mesko, care a plecat în Statele Unite în 1997, împreună cu familia sa, iar în 2010 a fost draftat de New England, unde evoluează pe postul de punter.

Meska este primul jucător român care reuşeşte să se califice în Super Bowl.

Şi mai dramatică a fost partida dintre New York Giants şi San Francisco 49ers, din finala conferinţei NFC, încheiat cu victoria primei echipe după prelungiri, scor 20-17.

Eroul serii pentru Giants a fost Lawrence Tynes, cel care a reuşit punctele decisive în prelungiri, printr-un field goal de la 31 de yarzi.

Echipa din New York va fi prezentă pentru a cincea oară în Super Bowl, singurul său eşec fiind înregistrat în anul 2000, când au pierdut clar în faţa lui Baltimore Ravens, scor 7-34.


×
Subiecte în articol: super bowl fotbal american
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close