Antena 3 CNN Sport Alte sporturi NHL a blocat încheierea celui mai lung contract din istorie oferit unui jucător

NHL a blocat încheierea celui mai lung contract din istorie oferit unui jucător

NHL a blocat încheierea celui mai lung contract din istorie oferit unui jucător
21 Iul 2010   •   15:16

Liga Naţională de Hochei a refuzat să aprobe un contract pe 17 ani, în valoare de 102 milioane de dolari, semnat între rusul Ilya Kovalchuk şi New Jersey Devils, informează Ria Novosti.

Starul de 27 de ani din NHL, care a reuşit 41 de goluri şi 44 de pase decisive sezonul trecut, a semnat un nou contract du "Diavolii" marţi, care i-a adus un salariu de 95 de milioane de dolari pentru primii 10 ani şi alte 7 milioane de dolari pentru ceilalţi şapte ani de contract.

"Înţelegerea a fost refuzată pentru că NHL nu crede că Ilya Kovalchuk va putea juca pe finalul contractului său şi că acesta este un caz de micşorare artificială a mediei salariale anuale a echipei", notează Ria Novosti.

NHL a anunţat că va permite continuarea discuţiilor dintre rus şi clubul de hochei, fiind nevoie de o nouă înţelegere între cele două părţi, pe care să o accepte şi NHL.

Acesta ar fi fost cel mai lung contract din istoria NHL, întrecându-l pe cel de 13 ani semnat de Alexander Ovechkin şi Washington Capitals sau pe cel de 15 ani semnat între Rick DiPietro şi New York Islanders. Întrebat de ce a vrut un contract pe 17 ani, Kovalchuk a declarat că este numărul lui norocos: decizia de a semna contractul a luat-o pe 17 iulie, numărul de pe tricoul lui este 17, iar la echipa naţională poartă numărul 71.

Antena3.ro

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close