Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Nicki Sorensen câştigă etapa a 12-a în Turul Franţei, după ce a dominat evadarea

Nicki Sorensen câştigă etapa a 12-a în Turul Franţei, după ce a dominat evadarea

Nicki Sorensen câştigă etapa a 12-a în Turul Franţei, după ce a dominat evadarea
16 Iul 2009   •   22:07

Danezul Nicki Sorensen s-a luptat cu alţi şase rutieri evadaţi din pluton pentru a câştiga etapa a 12-a din Turul Franţei, la Vittel. Plutonul a permis evadaţilor să se distanţeze şi atacul decisiv al lui Sorensen cu 20 de kilometri înainte de final s-a dovedit a fi decisiv.

Sorensen, împreună cu Sylvain Calzati, Egoi Martinez, Remi Pauriol, Laurent Lefevre, Markus Fothen şi Franco Pellizotti au început să se distanţeze de restul rutierilor imediat după trecerea pe la Cote de Essoyes. Cei şapte au lucrat bine pentru a extinde gradual avantajul şi, cu 20 de kilometri înainte de final, Sorensen şi Calzati au plecat spre victorie.

Ameninţaţi de un contraatac, fie al lui Pellizotti de la Liquigas sau Martinez de la Euskaltel, cei doi s-au distanţat surprinzător şi rapid la 30 de secunde. Ritmul a fost însă prea dur pentru francezul de la Agritubel şi Sorensen a rămas singur în cursa pentru victorie cu cinci kilometri înainte de final.

Campionul naţional al Danemarcei a reuşit să treacă primul linia de sosire, obţinând prima victorie în Turul Franţei, în al zecelea an la profesionişti. ?Am 34 de ani şi e un lucru mare pentru mine să concurez la acest nivel, la vârsta asta. Am început ciclismul la 19 ani şi am sperat că voi putea să concurez pentru mult timp, iar asta cred că arată că a fost posibil?, a spus Sorensen.

Lefevre a sosit al doilea, 48 de secunde mai târziu, în timp ce Pellizotti şi-a adjudecat locul trei. Cavendish, care la începutul cursei l-a învins pe Thor Hushovd, rivalul său norvegian pentru tricoul verde, în primul sprint intermediar al zilei, a condus plutonul peste finiş, la cinci minute după Sorensen, după ce l-a devansat din nou în sprint pe Hushovd. Cavendish a terminat al optulea la general, obţinând 13 puncte per total şi extinzându-şi avantajul în clasamentul sprinterilor la 10 puncte.

Cavendish, care a câştigat patru etape în acest Tur, printre care şi ultimele două, a fost mulţumit să vină cu plutonul, după recentele rezultate. ?Aveam nevoie de o pauză. Este o cursă lungă şi băieţii sunt doar oameni. Nu pot să forţeze în fiecare zi. Trebuie să fim proaspeţi pentru a trece de Alpi?, a spus rutierul de la echipa Columbia.

Nocentini continuă să deţină un avans de şase secunde în clasamentul tricoului galben, trecând linia de sosire alături de perechea de la Astana, Alberto Contador şi Lance Armstrong.

Rezultatul etapei a 12-a:
1. Nicki Sorensen (Den/Team Saxo Bank) 4 ore 52 minute 54 secunde
2. Laurent Lefevre (Fra/Bouygues Telecom) + 48 sec
3. Franco Pellizotti (Ita/Liquigas) "
4. Markus Fothen (Ger/Team Milram) "
5. Egoi Martinez (Spa/Euskaltel) "
6. Sylvain Calzati (Fra/Agritubel) "
7. Remi Pauriol (Fra/Confidis) +1 minut 33 sec
8. Mark Cavendish (Gbr/Columbia) +5 minute 58 sec
9. Thor Hushvod (Nor/Cervelo Test) "
10. Marco Bandiera (Ita/Lampre) "

16. Lance Armstrong (USA/Astana) "
17. Bradley Wiggins (GB/Garmin) "
21. Alberto Contador (Spa/Astana) "
48. Rinaldo Nocentini (Ita/AG2R) "

Clasamentul general:

1. Rinaldo Nocentini (Ita/AG2R) 48 ore 27 minute 21 secunde
2. Alberto Contador (Spa/Astana) + 06sec
3. Lance Armstrong (USA/Astana) + 08
4. Levi Leipheimer (USA/Astana) + 39
5. Bradley Wiggins (GB/Garmin) + 46

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Turul Frantei
Parteneri
Urgie la Vâlcăneşti, în Prahova. Oamenii, blocaţi în case!
x close