Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Norvegianul Ole Einar Bjoerndalen a devenit cel mai medaliat sportiv din istoria Jocurilor Olimpice de iarnă

Norvegianul Ole Einar Bjoerndalen a devenit cel mai medaliat sportiv din istoria Jocurilor Olimpice de iarnă

Norvegianul Ole Einar Bjoerndalen a devenit cel mai medaliat sportiv din istoria Jocurilor Olimpice de iarnă
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    19 Feb 2014   •   18:31

Biatlonistul Ole Einar Bjoerndalen a devenit cel mai medaliat sportiv din istoria Jocurilor Olimpice de iarnă, după ce a ajutat echipa Norvegiei să cucerească medalia de aur în proba de ştafetă mixtă de la Soci

Bjoerndalen se află la al doilea titlu olimpic la actuala ediţie, după cel câştigat la sprint, şi a ajuns astfel la 13 medalii în carieră la JO de iarnă, cu una mai mult decât conaţionalul său Bjoern Daehlie.

În vârstă de 40 de ani, legendarul sportiv norvegian a urcat pentru prima oară pe podiumul olimpic în 1998, la Nagano, când a obţinut o medalie de aur şi una de argint, dar momentul său de glorie l-au reprezentat Jocurile Olimpice din 2002, desfăşurate la Salt Lake City, când s-a impus în toate cele patru probe de biatlon în care a luat startul.

Patru ani mai târziu, la Torino, şi-a completat palmaresul cu două medalii de argint şi una de bronz, pentru ca în 2010, la Vancouver, să câştige un aur şi un argint.

În total, Bjoerndalen are 8 medalii de aur, 4 de argint şi una de bronz la Jocurile Olimpice de iarnă.

În proba de ştafetă mixtă de la Soci, aflată pentru prima oară în programul olimpic, Bjoerndalen i-a avut coechipieri pe Tora Berger, Tiril Eckhoff şi Emil Hegle Svendsen, cei patru norvegieni ratând doar două focuri în poligon şi fiind cronometraţi în 1:09:17.0.

Medalia de argint a fost câştigată de echipa Cehiei, în timp ce bronzul a revenit Italiei.

Prin această victorie, Norvegia şi-a consolidat şi poziţia de lider în clasamentul pe medalii, nordicii având 9 de aur, 4 de argint şi 7 de bronz.

×
Subiecte în articol: jo2014 soci2014 JO de iarna JO de la Soci
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close