Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Nou record stabilit de Crina Coco Popescu: cea mai tânără alpinistă care a escaladat Carstensz Pyramid

Nou record stabilit de Crina Coco Popescu: cea mai tânără alpinistă care a escaladat Carstensz Pyramid

Nou record stabilit de Crina Coco Popescu: cea mai tânără alpinistă care a escaladat Carstensz Pyramid
05 Feb 2010   •   12:47

Pe 24 ianuarie 2010 râşnoveanca în vârstă de 15 ani Crina Coco Popescu a escaladat cel mai înalt vârf al Oceaniei - Carstensz Pyramid (4884m) din Indonezia, devenind astfel cea mai tânără alpinistă din lume care urcă acest munte. Recordul anterior era deţinut de americanca Samantha Larson care a urcat pe acest vârf în 2007 la vârsta de 18 ani.

Totodata Coco este şi prima alpinistă din România pe Carstensz Pyramid, se arată într-un comunicat remis Antena3.ro de Clubul Sportiv Montan Altitudine.

Expediţia Clubului Sportiv Montan Altitudine "Australia Oceania 2010" a avut ca obiectiv ascensiunea a 3 vârfuri: Kosciuszko ? cel mai înalt vârf australian, Giluwe (4368m) ? cel mai înalt vulcan din Oceania şi Carstensz Pyramid (4884m) ? cel mai înalt vârf din Oceania. Toate cele 3 vârfuri au fost urcate de către tânăra alpinistă într-o expediţie de cinci săptămâni, timp în care ea a fost însoţită ca şi în majoritatea expediţiilor anterioare de către tatăl ei, Ovidiu Popescu.



Carstensz Pyramid este cel mai înalt vârf al Oceaniei şi în acelaşi timp cel mai tehnic vârf din Seven Summits. Crina coco Popescu are la activ în ultimii trei ani ascensiunea pe 4 vârfuri din Seven Summits (Aconcagua, Kilimanjaro, Elbrus si Carstensz Pyramid) şi 5 vârfuri din Seven Volcanoes (Elbrus, Ojos Del Salado, Damavand, Kilimanjaro şi Mt. Giluwe).

Succesul acestei expediţii a adus-o pe COCO cu un pas mai aproape de visul său: să devină cea mai tânără alpinistă din lume care încheie aceste circuite. Seven Summit şi Seven Volcanoes definesc cele mai înalte vârfuri, respectiv cei mai înalţi vulcani de pe fiecare continent al mapamondului şi sunt recunoscute ca performanţă la cel mai înalt nivel în lumea alpinismului. Pentru mijlocul anului 2010 Coco se pregăteşte să urce alte 2 vârfuri de referinţă din circuitele mai sus menţionate: Pico de Orizaba 5,636 m în Mexic ? cel mai înalt vulcan al Americii de Nord şi Denali 6194m în Alaska, cel mai înalt vârf al aceluiaşi continent, se mai arată în comunicatul Clubului Sportiv Montan Altitudine.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: alpinism
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close