Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Noua Zeelandă - Australia şi Franţa - Ţara Galilor în semifinalele CM de rugby

Noua Zeelandă - Australia şi Franţa - Ţara Galilor în semifinalele CM de rugby

Noua Zeelandă - Australia şi Franţa - Ţara Galilor în semifinalele CM de rugby
09 Oct 2011   •   15:25

Noua Zeelandă a reuşit să desfacă defensiva încăpăţânată a Argentinei şi să se califice în semifinalele Cupei Mondiale cu cel mai categoric scor din fazele eliminatorii, 33-10. All Blacks s-au menţinut în avantaj graţie lui Piri Weepu şi a loviturilor lui de penalitate - şapte la număr - şi au reuşit abia în minutul 67 o încercare.

Ţara gazdă a competiţiei se va pregăti acum de un adevărat derby regional în semifinale, urmând să întâlnească Australia în drumul spre finală. Australienii au trecut în sferturi de cealaltă ţară din Tri-Nations, Africa de Sud, cu 11-9, la capătul unui meci foarte strâns disputat la Wellington.

În cealaltă semifinală se vor întâlni Franţa şi Ţara Galilor, care au trecut, poate în mod surprinzător, de Anglia, respectiv Irlanda.

Franţa s-a impus în faţa rivalei eterne şi campioanei mondiale din 2003 cu 19-12, făcând uitată ruşinea din grupe când a pierdut în faţa Tonga. După două turnee în care au fost eliminaţi în semifinale de Anglia, francezii au condus cu 16-0 la pauză şi au menţinut un avans suficient până la final.

Ţara Galilor a ajuns în semifinale pentru prima oară în 24 de ani, învingând cu 22-10 Irlanda. La 10-10 în minutul 30, galezii s-au desprins graţie încercărilor lui Mike Phillips şi Jonathan Davies.

×
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close