Antena 3 CNN Sport Alte sporturi O fostă campioană olimpică şi-a vândut medaliile de aur pentru a-şi plăti tratamentul medical

O fostă campioană olimpică şi-a vândut medaliile de aur pentru a-şi plăti tratamentul medical

O fostă campioană olimpică şi-a vândut medaliile de aur pentru a-şi plăti tratamentul medical
de M.T.    |    05 Noi 2013   •   14:36

Fosta sportivă estonă Erika Salumae, în vârstă de 51 de ani ani, şi-a vândut medaliile de aur cucerite de-a lungul carierei pentru a-şi plăti tratamentul medical, după ce a fost recent operată la spate, informează AFP.

Salumae a fost dublă campioană olimpică în concursul de ciclism pe pistă, în proba de sprint, la două ediţii consecutive, Seul 1988 şi Barcelona 1992, şi dublă campioană mondială, la Viena în 1987 şi Lyon 1989.

În 1992, Salumae a adus prima medalie olimpică de aur pentru Estonia, după ce statul baltic şi-a recâştigat independenţa faţă de Uniunea Sovietică.

Cele două medalii de aur cucerite la Jocurile Olimpice au fost vândute la o lictaţie organizată de casa de licitaţii Graham Budd, iar în schimbul loc fosta sportivă a obţinut suma de 50.000 de lire sterline (59.000 de euro).

De asemenea, Salumae şi-a pus în vânzare şi cele cinci medalii cucerite la Campionatele Mondiale (două de aur, două de argint, una de bronz), precum şi bicicleta cu care a concurat la Barcelona.

În total, fosta campioană a obţinut 95.000 de euro, dar identitatea cumpărătorilor nu a fost dezvăluită.

Erika Salumae s-a stabilit în sudul Spaniei şi a fost operată recent la spate, având nevoie de bani pentru a-şi continua tratamentele medicale.

×
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close