Antena 3 CNN Sport Alte sporturi O revistă sud-africană o prezintă pe atleta Caster Semenya într-o ipostază mai feminină

O revistă sud-africană o prezintă pe atleta Caster Semenya într-o ipostază mai feminină

O revistă sud-africană o prezintă pe atleta Caster Semenya într-o ipostază mai feminină
08 Sep 2009   •   21:07

Atleta sud-africană Caster Semenya, a cărei feminitate a fost pusă sub semnul întrebării de oficialii Campionatului Mondial de atletism de la Berlin, şi-a apărat înfăţişarea şi a luat parte la o şedinţă de machiaj a unei reviste. Campioana mondială în proba de 800 de metri plat a pozat pentru coperta reviste sud-africane You.

"Sunt cine sunt şi sunt mândră de mine. Mi-ar face plăcere să mă îmbrac elegant mai des şi să port rochii, dar nu am niciodată ocazia", a declarat sportiva în vârstă de 18 ani.

Controversele legate de identitatea genetică a atletei i-a înfuriat pe mulţi oameni din Africa de Sud, inclusiv pe familia ei, care insistă că Semenya este fată. Conform BBC, de la apariţia revistei pe piaţă, luni seară, oamenii au sunat la posturile de radio şi au comentat înfăţişarea atletei, unii spunând că nu ar fi trebuit să demonstreze nimic, iar alţii că arată foarte bine.

Semenya, care nu a vorbit prea mult de controversele din jurul ei, spune că nu este deranjată de publicitatea negativă. "Văd totul ca pe o glumă, nu mă supără. Dumnezeu m-a făcut aşa cum sunt şi eu am acceptat acest lucru", a spus Semenya.



Antena3.ro

×
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close