Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Octavian Bellu şi Mariana Bitang revin la lotul feminin de gimnastică de la Deva

Octavian Bellu şi Mariana Bitang revin la lotul feminin de gimnastică de la Deva

Octavian Bellu şi Mariana Bitang revin la lotul feminin de gimnastică de la Deva
Sursa foto: Octavian bellu
01 Iun 2010   •   17:56

Revenire de marcă în gimnastica feminină românească. Preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică, Adrian Stoica, a anunţat marţi că lotul feminin de la Deva va fi coordonat din nou de Octavian Bellu, Mariana Bitang şi de directorul tehnic Anca Grigoraş. Fostul coordonator, Nicolae Forminte, şi-a anunţat tot marţi demisia din funcţie.
Cinci ani au trecut de cânt Bellu şi Bitang nu mai erau la cârma lotului feminin de gimnastică. În acest răstimp, rezultatele gimnasticii feminine au scăzut sensibil, prezenţele româneşti pe podium fiind din ce în ce mai rare. Oficialii FRG speră că revenirea lui Bellu şi Bitang va însemna revigorarea gimnasticii feminine din România.

"Ideea de bază este că intenţia federaţiei a fost de a corecta nişte lucruri care nu mergeau la lotul feminin, cel puţin la ultimele trei competiţii majore. Concluzia noastră a fost ca până la şi inclusiv la Jocurile Olimpice să reuşim să facem o figură cât mai frumoasă şi de aceea am considerat corect să ne adunăm toate forţele. Nu a spus nimeni că îl dă afară pe antrenorul coordonator Nicolae Forminte, anunţul lui reprezintă o decizie personală. Atât Octavian Bellu, cât şi Mariana Bitang, au fost de acord să vină mai aproape, să ajute, şi nu văd nicio vină în asta. Repet, nimeni nu a dorit să-l îndepărteze pe Nicolae Forminte. Nu cred că s-a întâmplat nimic spectaculos, decât ceea ce trebuia cu excepţia orgoliilor unei persoane. În urma şedinţei Comitetului Executiv, noul colectiv coordonator al lotului feminin al României este format din Octavian Bellu, Mariana Bitang şi directorul tehnic Anca Grigoraş", a declarat Adrian Stoica pentru Mediafax.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Octavian bellu mariana bitang gimnastica
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close