Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Olandezii au monopolizat podiumul olimpic în proba masculină de 500 de metri la patinaj viteză. Gemenii Mulder, printre medaliaţi

Olandezii au monopolizat podiumul olimpic în proba masculină de 500 de metri la patinaj viteză. Gemenii Mulder, printre medaliaţi

Olandezii au monopolizat podiumul olimpic în proba masculină de 500 de metri la patinaj viteză. Gemenii Mulder, printre medaliaţi
de M.T.    |    10 Feb 2014   •   20:25

Sportivii olandezi au monopolizat podiumul olimpic în proba masculină de 500 de metri la patinaj viteză de la Soci, cucerind toate cele trei medalii.

Aurul a fost câştigat de Michel Mulder, care a încheiat cu un timp total de 69.312, în timp ce fratele său geamăn, Ronald Mulder, s-a clasat pe locul 3 (69.46).

Medalia de argint a intrat în posesia lui Jan Smeekens, cronometrat în 69.324.

Pentru Michel Mulder este cel mai important rezultat al carierei, care confirmă cele două titluri mondiale de la sprint.

Potrivit site-ului oficial al competiţiei, Michel şi Ronald Mulder au devenit a doua pereche de gemeni ce urcă pe podium în aceeaşi probă individuală la JO de iarnă, după schiorii americani Phil şi Steven Mahre, medaliaţi cu aur şi argint la slalom, în 1984.

Prin succesul înregistrat astăzi, Olanda a urcat pe primul loc în clasamentul pe medalii, cu 3 de aur, 2 de argint şi 2 de bronz.

Sportivii olandezi îşi confirmă astfel supremaţia în acest sport la Soci, unde de asemenea au ocupat primele trei locuri ale probei masculine de 5.000 de metri şi au câştigat-o pe cea feminină de 3.000 de metri.

Câştigătorii medaliilor în proba de 500 de metri la precedenta ediţie a Jocurilor Olimpice au ocupat următoarele terei locuri, fostul campion, sud-coreeanul Tae Bum Mo, clasându-se al patrulea.

×
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close