Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Organizatorii Jocurilor Olimpice de iarnă din 2014 se aprovizionează cu zăpadă

Organizatorii Jocurilor Olimpice de iarnă din 2014 se aprovizionează cu zăpadă

Organizatorii Jocurilor Olimpice de iarnă din 2014 se aprovizionează cu zăpadă
de M.T.    |    25 Mar 2013   •   21:44

În timp ce capitala Moscova a fost lovită de un puternic viscol şi este acoperită de nămeţi, organizatorii Jocurilor Olimpice de iarnă din 2014, care vor avea loc la Soci, s-au văzut obligaţi să se aprovizioneze cu zăpadă, pentru a evita o surpriză neplăcută în timpul competiţiilor din luna februarie a anului viitor.

Oficialii au stocat aproximativ 450.000 de metri cubi de zăpadă în Munţii Caucaz, după ce temperaturile înregistrate în această iarnă în staţiunea de la Marea Neagră au fost deosebit de ridicate.

„Am pregătit şapte zone diferite pentru stocarea zăpezii, sus în munţi”, a declarat Sergei Bachin, directorul general al Roza Khutor, o staţiune din Krasnaya Polyana  care va găzdui întrecerile de schi alpin, snowboard şi freestyle din cadrul Jocurilor Olimpice.

„Vreau să-i asigur pe toţi concurenţii să va fi o penurie de zăpadă în februarie anul viitor, chiar şi în cazul în care se vor înregistra temperaturi mai ridicate”, a mai precizat Bachin, potrivit Reuters.

Decizia a fost luată pentru orice eventualitate, iar zăpada va beneficia de protecţie termică specială pentru a se evita topirea. Costul întregii operaţiuni se ridică la 11 milioane de euro.

„Din cele 76 de probe olimpice care s-au desfăşurat sub formă de test la Krasnaya Polyana în această iarnă, doar câteva au fost anulate din cauza vremii. De obicei, zona are exact problema opusă, adică prea multă zăpadă şi risc de avalanşe”, a adăugat Bachin.


×
Subiecte în articol: Soci Rusia zapada
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close