Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Patinatorii Tatiana Volosozhar şi Maxim Trankov au câştigat la perechi şi au adus al doilea aur al Rusiei la Soci

Patinatorii Tatiana Volosozhar şi Maxim Trankov au câştigat la perechi şi au adus al doilea aur al Rusiei la Soci

Patinatorii Tatiana Volosozhar şi Maxim Trankov au câştigat la perechi şi au adus al doilea aur al Rusiei la Soci
de M.T.    |    12 Feb 2014   •   21:30

Patinatorii Tatiana Volosozhar şi Maxim Trankov au câştigat titlul olimpic la perechi şi au adus a doua medalie de aur a Rusiei la Soci.

Şi precedentul aur al gazdelor la actuala ediţie a Jocurilor Olimpice a fost câştigat la patinaj artisitic, în concursul pe echipe.

Volosozhar şi Trankov au confirmat prestaţie excelentă din programul scurt şi au încheiat finala cu un punctaj de 236,86, la mare distanţă de următorii clasaţi.

Medalia de argint a revenit unei alte perechi din Rusia, Ksenia Stolbova şi Fedor Klimov, cei doi urcând un loc faţă de programul scurt şi terminând finala cu 218,68 puncte.

De patru ori campioni mondiali, germanii Aliona Savchenko şi Robin Szolkowy (215,78 puncte) nu au reuşit nici de această dată să obţină titlul olimpic, mulţumindu-se, la fel ca şi la Vancouver, în urmă cu patru ani, cu medalia de bronz.

Rusia şi Uniunea Sovietică au cucerit 12 medalii de aur consecutive la perechi în cadrul Jocurilor Olimpice de iarnă, înainte ca seria incredibilă să fie întreruptă în 2010, când sportivii ruşi nu au obţinut nicio medalie în această probă.

×
Parteneri
Lidia Buble a filmat îngrozită incendiul din nordul Bucureştiului
x close